Monster Magnetin mielenterveys horjuu jälleen

Stoner rockin veteraaniryhmä julkaisee uuden levyn.

https://www.youtube.com/watch?v=tsvvS142wWg&feature=youtu.be

Monster Magnet julkaisee Mindfucker-nimisen albuminsa 23. maaliskuuta. Levyn nimikkokappaleesta kuvattu video on katsottavissa yllä.

Musiikkivideo sisältää varsin tuttua Magnet-kuvastoa: tukat silmillä soittavan bändin taustalla nähdään psykedeelisiä projisointeja, liekkejä, usvaa ja räjähdyksiä. Esineellistävänä huomiona voisi todeta, että Magnet-mastermind Dave Wyndorf näyttää varsin vetreältä ja hyväkuntoiselta – seikka, joka ei ole ollut vuosikymmenen takaisen överien kiskaisun jälkeen itsestäänselvyys.

Sanoituksellisesti Mindfucker-kappale liikkuu niin ikään Wyndorfille tutuissa maisemissa: joku saa kertojamme mielenterveyden järkkymään, mitä ilmeisimmin nainen, mutta tulkinnanvaraisesti myös esimerkiksi joku kemikaali tai luonnontuote. Tuhdilla riffillä rokkaava stoner-kappale ei yritä keksiä pyörää uudelleen, mutta tarjoaa edellislevyllä mukaan tulleelle soolokitaristi Garrett Sweenylle maukkaan soolospotin.

Stoner rockin pioneereihin lukeutuvan yhtyeen edellisestä levystä, Last Patrolista on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta, joten Monster Magnetin ystävät ottanevat uuden musiikin vastaan avosylein.