Musiikkiala palkitsee jälleen ansioituneet tahot

Industry Awards -gaala järjestetään lokakuussa.

Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä järjestettävä Industry Awards palkitsee jälleen musiikkialan ammattilaisia lokakuussa. Kategoriat ja ehdokkaat on julkistettu – koko lista löytyy alta.

Rumbaa kustantava Pop Media on ehdolla vuoden kotimaiseksi musiikkimediaksi. ”Mediataloja käsitellään kokonaisuuksina”, kuuluu kategoriaan tullut tarkennus. Muut ehdokkaat ovat Ylex, Kaaoszine, Klangi ja Helsingin Sanomien Kulttuuri, johon tarkennus ei ilmeisesti koske.

Vuoden musiikkitoimittajaksi ehdolla ovat sisarlehtemme Soundin päätoimittaja Mikko Meriläisen lisäksi Maria Veitola, Pekka Laine, Laura Vähähyyppä ja Pasi Kostiainen. Ansioitunut konkarikaarti on toki ehdokkuutensa ansainnut, mutta ehdokkaiden 47,8 vuoden keski-ikä luo hieman huolestuttavan varjon koko suomalaisen musiikkijournalismin ylle. Ala on umpikujassa, jos ”musiikkialasta yleisöille kiinnostavasti ja monipuolisesti kertovia henkilöitä” (kuten kategorian kuvaus kuuluu) ei löydy nuoremmasta polvesta tai heidän ääntään ei arvosteta. (Allekirjoittanut oli ehdolla viime kerralla, ja lukee itsensä ihan samaan setä- ja tätiosastoon.)

VUODEN 2021 INDUSTRY AWARDS -EHDOKKAAT OVAT:

Vuoden toimittaja / Journalist of the year

Henkilö, joka on työssään kertonut musiikkialasta yleisöille kiinnostavasti ja monipuolisesti. / Someone who has in their work covered the music industry in an interesting and versatile way.

Maria Veitola / Musa vai bisnes
Pekka Laine / Yle Radio Suomi
Laura Vähähyyppä / Radio Rock
Pasi Kostiainen / Freelancer
Mikko Meriläinen / Soundi

Vuoden ohjelma- tai musiikkipäällikkö / Music or Program manager of the year

Henkilö, joka on valinnoillaan pyrkinyt luomaan kiinnostavia ja monipuolisia musiikkisisältöjä. / A person who, through their choices, has sought to create engaging and diverse music content.

Tapio Hakanen / YleX
Jussi Mäntysaari / Nelonen Media
Amie Borgar / Yle Vega, X3M
Samuli Väänänen / Spotify
Ville Kinaret / Radio City, Radio SuomiRock

Vuoden radio / Radio of the year

Radio, joka on monipuolinen, kiinnostava ja suhtautuu myös uuteen musiikkiin innostuneesti. / A radio that is versatile, interesting and also excited about new music.

YleX
Radio Suomipop
Radio Helsinki
Basso

Vuoden kotimainen musiikkimedia / Music media of the year

Taho, joka on kertonut musiikkialasta yleisöille kiinnostavasti ja monipuolisesti. Mediataloja käsitellään kokonaisuuksina. / Music media that has covered the industry in an interesting and versatile way. Media companies will be considered as a whole.

YleX
Pop Media
Kaaoszine
Klangi
Helsingin Sanomat / Kulttuuri

Vuoden PR- tai markkinointihenkilö: levy-yhtiö / PR or Marketing person of the year: record label

Henkilö, joka on omalla toiminnallaan edistänyt artistien ja koko musiikkialan menestystä. Kategoria sisältää levy-yhtiöiden toimijat. / Someone who, through their own actions, has contributed to the success of artists and the entire music industry. Category includes record label workers.

Laura Jonsson / PME Records
Stella Kylä-Liuhala / Universal Music Finland
Noora Kärki / Warner Music Finland
Sami Rikala / Sony Music Finland
Ninni Wetterstrand / Playground Music Finland

Vuoden viestintä- tai markkinointihenkilö: live / PR / Marketing person of the year: live

Henkilö, joka on omalla toiminnallaan edistänyt tapahtumien ja koko musiikkialan menestystä. Kategoria sisältää live-alan toimijat. / Someone who, through their own actions, has contributed to the success of events and the entire music industry. Category includes live industry workers.

Annakaisa Anttila / Kesärauha
Einari Stylman / All Day Agency
Elina Kela / Tiketti, Tavastia
Matti Markkola / Nelonen Media Live
Mikko Määttänen / Live Nation Finland

Vuoden tukipilari / Cornerstone of the year

Henkilö, joka on jaksanut pitää hyvää henkeä yllä. Puurtaja, joka ei tee itsestään numeroa. / Someone who has managed to maintain a good spirit. A hard worker who doesn’t make a number out of oneself.

Ella Närhi / Manage Me
Susse Salonen / Freelancer
Hanna Koura / Fullsteam Agency
Matias Kontio / Universal Music Finland
Ari Myllyniemi / Nordic Live Productions Oy

Tulevaisuuden suunnannäyttäjä / Future Visionary

Henkilö, joka on toiminut poikkeuksellisena aikana tulevaisuuden suunnittelijana, osoittanut innovatiivisuutta ja luonut uutta. / A person who, during an exceptional time, has acted as a planner of the future, demonstrated innovation and created something new.

Tina Jukarainen / Manage Me
Sanni Kahilainen / Muusikkojen liitto, Musiikkineuvosto
Jenna Fyhr / Nordic Live Productions
Nosh A Lody / Sony Music
Tino Pirttioja / Skorpioni

Vuoden järjestö / Organization of the year

Järjestö, joka on noussut erityisesti esiin, kun poikkeusvuotena järjestötoiminnan rooli on korostunut vahvasti. / An organization that has stepped up during a special year, when the role of organizational activities has been more important than ever.

LiveFIN
Music Finland
Tapahtumateollisuus
Muusikkojen liitto
Suomen Musiikintekijät

Vuoden järjestövaikuttaja / Organizational leader of the year

Henkilö, joka on noussut erityisesti esiin, kun poikkeusvuotena järjestötoiminnan rooli on korostunut vahvasti. / Someone who has stepped up during a special year, when the role of organizational activities has been more important than ever.

Jenna Lahtinen / LiveFIN
Vappu Aura / Teosto
Jaakko Kämäräinen / Muusikkojen liitto
Aku Toivonen / Suomen Musiikintekijät
Maria Sahlstedt / Tapahtumateollisuus ry

Vuoden tuotantopalvelu / Production service provider of the year

Tuotantopalvelu, joka on onnistunut mukauttamaan toimintojaan ja keksimään innovatiivisia ratkaisuja poikkeuksellisena vuonna. / A production service that has managed to adapt its operations and come up with innovative solutions during an exceptional year.

Akun Tehdas
AV-Pro
Backline Rental
Bright Finland
Lively Entertainment Oy

Vuoden kuluttajapalvelu / Retail service of the year

Toimija, joka on palvellut poikkeuksellisessa ajassa asiakkaitaan tinkimättömällä palveluasenteella. / Company that has served its customers during an exceptional time with an uncompromising attitude.

Yle Areena
Spotify
Levykauppa Äx
Backstage Rock Shop
Keltainen Jäänsärkijä

Vuoden lippukauppa / Ticketing company of the year

Toimija, joka on palvellut poikkeuksellisessa ajassa asiakkaitaan tinkimättömällä palveluasenteella. / Company that has served its customers during an exceptional time with an uncompromising attitude.

Lippu.fi
Liveto
NetTicket
Ticketmaster
Tiketti

Vuoden manageri / Manager of the year

Henkilö, joka on myös poikkeusvuonna tehnyt töitä edustamiensa artistien parhaaksi ja huolehtinut heistä esimerkillisesti. / Someone who, even in an exceptional year, has done work for the benefit of the artists they represent and has taken care of them in an exemplary manner.

Carla Ahonius / Manage Me
Heta Hyttinen / Ginger Vine Management
Jouni Markkanen / Grey Beard Concerts & Management
Antti Erikson / Backbone Management
Martin Linnankoski / Vild Music

Vuoden manageriyhtiö / Management company of the year

Taho, joka on myös poikkeusvuonna tehnyt töitä edustamiensa artistien parhaaksi ja huolehtinut heistä esimerkillisesti. / Company that, even in an exceptional year, has done work for the benefit of the artists it represents and has taken care of them in an exemplary manner.

Manage Me Oy
Till Dawn They Count Ltd Oy
Grey Beard Concerts & Management
Comusic Management Oy
Is This Art!

Vuoden tapahtumatuottaja / Event producer of the year

Henkilö, joka on toiminut innovatiivisesti koko alan kehittämisen eteen, mahdollistanut turvallisten tapahtumien järjestämisen omalla toiminnallaan ja luonut uskoa turvallisista tapahtumista myös yleisölle. / Someone who has worked innovatively for the development of the entire industry, contributed in organizing safe events and created faith in safe events.

Anniina Ahlström / Kuhmon Kamarimusiikki
Anniina Havukainen / Nelonen Media Live
Gabriela Campos / Emma Gaala
Kalle Määttä / Allas Sea Pool
Sandy Kantola / Qstock

Vuoden ohjelmamyyjä tai agentti / Agent of the year

Henkilö, joka on myynyt, siirtänyt ja peruuttanut tapahtumia sujuvassa yhteistyössä kumppaneiden kanssa myös poikkeusvuonna. / Someone who has booked, rescheduled and canceled events in cooperation with partners even during this exceptional year.

Annika Oksanen / Live Nation Finland
Ari Koskinen / Fullsteam Agency
Esa Nikkilä / All Day Agency
Hannu Korhonen / Dex Viihde
Jake Hannula / Warner Music Live, Vallila Music House

Vuoden promoottori tai taiteellinen johtaja / Promoter or artistic director of the year

Henkilö, joka on luonut monipuolisia ja kinnostavia ohjelmakokonaisuuksia ja edistänyt omalla työllään turvallisten tapahtumien toteutumista. / Someone who has created diverse and interesting events and promoted safety with their work.

Pietu Sepponen / Kesärauha, Lost In Music
Annamaija Saarela / G Livelab Tampere
Raine Pulkkinen / Lutakon Lippa LIVE
Eero Jääskeläinen / Allas Sea Pool, Kulttuuritehdas Korjaamo
Samppa Rinne / Tampere-talo

Vuoden agentuuri / Agency of the year

Taho, joka on edustanut artistejaan väsymättömästi ja tehnyt sujuvaa yhteistyötä eri tahojen kanssa myös poikkeuksellisena vuonna. / Company that has tirelessly represented its artists and collaborated smoothly with various parties even during an exceptional year.

Piikkikasvi Agency Oy
Live Nation Agency
Alt Agency & Management
All Day Agency
Fullsteam Agency

Vuoden venue: klubi / Venue of the year: club

Kategoria sisältää klubitapahtumat. / Including club events.Klubi, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia. / A club that has invested in event safety both financially and mentally and developed new ways to produce events.

Krapin paja
Rytmikorjaamo
Tavastia
G Livelab Tampere
Lutakko

Vuoden venue: konserttisali / Venue of the year: concert hall

Kategoria sisältää konserttisalien tapahtumat. / Including events in concert halls.Konserttisali, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia. / Concert hall that has invested in event safety both financially and mentally and developed new ways to produce events.

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr
Savoy-teatteri
Tampere-talo
Helsingin Kulttuuritalo
Logomo

Vuoden venue: areena / Venue of the year: arena

Kategoria sisältää areenat, stadionit ja ulkoilmavenuet. / Including arenas, stadions and outdoor venues.Areena, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia. / Arena that has invested in event safety both financially and mentally and developed new ways to produce events.

Allas Sea Pool
Pyhtään Kulttuuritalo
Kerubi Stadion
Viikinsaari
OmaSP Stadion

Vuoden festivaali / Festival of the year

Festivaali, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia. / Festival that has invested in event safety both financially and mentally and developed new ways to produce events.

Kesärauha
Qstock
SaariHelvetti
Tammerfest
Simerock

Vuoden klassisen musiikin festivaali / Classical Music Festival of the year

Klassisen musiikin festivaali, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia. / Classical Music Festival that has invested in event safety both financially and mentally and developed new ways to produce events.

Kuhmon Kamarimusiikki
Meidän Festivaali
Avantin Suvisoitto
Sysmän Suvisoitto
Oulun Musiikkijuhlat

Vuoden tapahtuma / Concert or tour of the year

Kategoria sisältää konsertit, konserttisarjat ja virtuaaliset tapahtumat. / Category includes concerts, concert series and virtual events.Tapahtuma, joka on panostanut turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa yleisölle elämyksiä. / An event that has invested in safety both financially and mentally and developed new ways to produce experiences for the audience.

An Evening with Nightwish in a Virtual World / Fullsteam, Till Dawn They Count Ltd
Pidä Huolta -konsertti / Yle, Tavastia, Kirkon kotimaanapu, Tapahtumateollisuus sekä Heidi Aho ja Anssi Kela
CoolHead LIVE / Master Events, Coolhead Brew
Gasellit: Zen – Levyjulkkarit stream / All Day
Stam1na: Novus Ordo Mundi Live Stream / Sakara

Vuoden Brand & Partnership -toteutus / Brand partnership of the year

Yhteistyö, joka toimii esimerkkinä siitä, että kumppanuudet ovat enenevissä määrin osa artistien ja tapahtumien liiketoimintaa. / A collaboration that serves as an example that partnerships are an increasing part of the artists and events business.

Vallila x Tavastia: Backstage
Wolt & Live Nation Delivers
JVG x Crisp
Bökö by Pyhimys
Kiinteistömaailma x Vilma Alina: Mä välitän

Vuoden A&R-henkilö / A&R Person of the year

Henkilö, joka on tehnyt mielenkiintoisia ja rohkeita artistivalintoja sekä kehittänyt artistien uria myös poikkeuksellisena vuonna. / Someone who has made interesting and bold artist choices and developed artist careers even during an exceptional year.

Henri Pulkkinen / PME Records
Jarkko Ehnqvist / Universal Music Finland
Minna Koivisto / Universal Music Finland, Johanna Kustannus
Perttu Mäkelä / Warner Music Finland, Etenee Records
Simo Pirhonen / Sony Music Finland

Vuoden musiikkikustantaja / Music publisher of the year

Taho, joka on edistänyt artistien uria ja ollut mukana tuottamassa kiinnostavia ja laadukkaita äänitteitä yleisön kuultavaksi myös poikkeuksellisena vuonna. / Company that has promoted artist careers and been involved in producing interesting and high-quality recordings for the public to listen.

Kaiku Songs
HMC Publishing
Elements Music
Nordic Music Partners
Sugar House Publishing

Vuoden levy-yhtiö: major / Record label of the year: major

Levy-yhtiö, joka on pitänyt silmänsä auki ja julkaissut kiinnostavaa ja monipuolista musiikkia. Kategoria sisältää major-levy-yhtiöt. / A record company that has kept its eyes open and released interesting and diverse music. Category includes major record labels.

Universal Music Finland
Sony Music Finland
Warner Music Finland

Vuoden levy-yhtiö: indie / record label of the year: indie

Levy-yhtiö, joka on pitänyt silmänsä auki ja julkaissut kiinnostavaa ja monipuolista musiikkia. Kategoria sisältää indie-levy-yhtiöt. / A record company that has kept its eyes open and released interesting and diverse music. Category includes indie record labels.

PME Records
Skorpioni
Playground Music
Ranka Kustannus
Vallila Music House