Muusikkojen liiton vuoden 2022 tunnustuspalkinto Kaisa Rönkölle

Rönkkö on toiminut musiikkialalla monissa asiantuntija- ja johtotehtävissä.

09.12.2022

Muusikkojen liiton vuoden 2022 tunnustuspalkinto on myönnetty Kaisa Rönkölle. Vuodesta 1978 jaettu palkinto on 5000 euron suuruinen, ja se myönnetään vuosittain merkittävästä työstä Muusikkojen liiton toimintapiirissä.

Kaisa Rönkkö on toiminut musiikkialalla monissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, kuten Music Finlandin toiminnanjohtajana vuosina 2018-2022 ja sitä ennen Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesteripäällikkönä. Rönkkö aloitti syyskuussa 2022 Music x Median toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri, Master of Arts ja musiikkipedagogi (AMK).

Muusikkojen liitto perustelee valintaansa seuraavanlaisesti:

”Pandemiarajoitusten ajettua musiikki- ja tapahtuma-alan ennennäkemättömään kriisiin Rönkkö kokosi yhteen alan äänen ja piti ammattilaisten puolta yhteiskunnallisessa keskustelussa. Pandemiavuosien jälkeen Rönkkö jatkaa työtä alan äänenkannattajana ja tulevaisuuden rakentajana.”

”Rönkkö toimii vaikeinakin aikoina poikkeuksellisen ratkaisukeskeisesti. Valovoimaisena vaikuttajana hän edistää musiikkialan kehitystä, kasvua ja yhteistyötä sekä innoittaa kaikkia toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen.”

Rumba onnittelee!

Lisää luettavaa