Neil Young jättäytyy pois perustamiltaan festivaaleilta koronapandemian takia – ”Ymmärrän hyvin, jos haluatte tehdä samoin”

Neil Young peruutti esiintymisensä.

19.08.2021

Neil Young on peruuttanut esiintymisensä Farm Aid 2021 -festivaaleilla koronaviruspandemian takia.

Päätös on huomionarvoinen etenkin siksi, että 75-vuotias Young on eräs Farm Aidin perustajia ja hän istuu myös festivaalin johtokunnassa.

Festivaaleilla esiintyvät Willie Nelson, John Mellencamp, Dave Matthews, Margo Price, Sturgill Simpson ja monia muita.

Neil Young kertoi päätöksestään Neil Young Archives -sivustollaan.

”En halua tuottaa kenellekään pettymystä, mutta en ole varma, onko festivaaleille osallistuminen tällä hetkellä turvallista. Olen sitä mieltä, että olisi väärin antaa kenenkään menehtyä vain siksi, että haluamme kuulla musiikkia ja olla ystäviemme kanssa. Tapahtuma on loppuunmyyty, ja en ole varma, onko järkevää, että niin moni ihminen kerääntyy samaan paikkaan”, Young sanoo ja jatkaa:

”Arvostan Willien, Daven ja Johnin päätöstä soittaa festivaaleilla, mutta minä en vain kykene siihen. Päätös oli vaikea. Jos haluat mennä festivaaleille, mene. Jos et halua mennä, älä mene. Ymmärrän hyvin, jos haluatte tehdä samoin kuin minä. Tee kuten itsellesi parhaalta tuntuu.”

Farm Aid 2021 järjestetään Connecticutissa syyskuun 25. päivä. Edellisen kerran Neil Young esiintyi julkisesti juur Farm Aid -tapahtumassa Wisconsinissa vuonna 2019.

Lisää luettavaa