NFL:stä poliisiväkivaltaa vastaan protestoimisen vuoksi potkut saanut pelinrakentaja ei hyväksy Travis Scottin esiintymistä Super Bowlissa

Super Bowl pelataan helmikuun alussa Atlantassa.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että amerikkalaisen jalkapallon suurtapahtuma Super Bowlin väliaikaesiintyjiksi oli aiemmin sovitun Maroon 5:n lisäksi kiinnitetty Big Boi sekä Travis Scott. Viimeisenä mainittu asetti esiintymisensä ehdoksi sen, että NFL lahjoittaisi 500 000 yhdysvaltain dollaria (n. 436 00€) Van Jonesin perustamalle Dream Corps -hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka toimialaan kuuluu sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustaminen.

Hyväntekeväisyystempauksen taustalla oli tuen osoittaminen NFL:stä potkut saaneelle San Francisco 49ersin entiselle pelinrakentajalle Colin Kaepernickille. Kapernick jäi ilman uutta sopimusta kauden 2016 jälkeen, koska seisomisen sijaan polvistui aina pelin alussa kansallislaulun aikana osoittaen tukensa afroamerikkalaisille polisiiväkivallan uhreille.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, ettei Scottin ja Kaepernickin välillä vallitse yksimielisyys Super Bowliin osallistumisesta. Tästä todisteena Kapernick uudelleentwiittasi ystävänsä Ebro Dardenin twiitin, jossa tämä kommentoi Varietyn Kaepernickista kirjoittamaa twiittiä sanoen muun muassa: ”Kap ei hyväksynyt tätä pa-!” Myös Kaepernickin tyttöystävä Nessa Dias twiittasi, ettei molemminpuoleista kunnioitusta tai ymmärrystä riitä kenellekään, joka toimii Kaepernickia vastaan.

TMZ uutisoi, että ennen sopimuksen allekirjoittamista Scott olisi puhunut puhelimessa Kaepernickin kanssa. Lehden mukaan Kaepernick ei ollut hyväksynyt Scottin esiintymispäätöstä, mutta keskustelu oli sujunut hyvässä hengessä.

Super Bowl pelataan Atlantassa sunnuntaina 3. helmikuuta 2019. Aiemmin esiintymisestä tapahtumassa ovat kieltäytyneet esimerkiksi Cardi B, Rihanna ja JAY-Z osoittaen näin tukensa Kaepernickille.