Nick Cave ja Gorillaz Suomeen – Flow julkisti miltei 20 esiintyjää

Suvilahdessa juhlitaan taas ensi kesänä.

18.11.2021

Flow-festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14. elokuuta. Peli avataan artistijulkistusten osalta komeasti: Gorillaz ja Nick Cave & the Bad Seeds ovat noin parinkymmenen nyt ilmoitetun nimen joukossa.

”Ensimmäisen 2022-julkistuksen myötä haluamme siirtää katseemme covid19-ajan jälkeiseen elämään ja lämpimiin kohtaamisiin. Ensi kesän festivaaliohjelmasta saadaan kansainvälisen kiertuetoiminnan haasteista huolimatta jälleen korkeatasoinen ja monipuolinen. Mukana on myös aivan uusia korona-ajan musaprojekteja. Flow on taas Flow!”, festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio sanoo.

Gorillaz on Damon Albarnin ja Jamie Hewlettin luoma virtuaaliyhtye, joka on saavuttanut valtaisan suosion ja palkittu muiden muassa Grammy-gaalassa ja Brit Awardsissa. Gorillaz esittää Flow’ssa kahden tunnin show’n, ja tiedotteen mukaan kiertueryhmä tulee olemaan yksi suurimmista Flow’ssa koskaan vierailleista.

Nick Cave & the Bad Seeds on nähty Suomessa edellisen kerran Pori Jazzissa vuonna 2018 (lue raportti). Aikamme arvostetuimpiin laulunkirjoittajiin lukeutuva Nick Cave kävi Musiikkitalossa soolokeikoilla 2019 (lue raportti). Flow’ssa Caven johtama, armoitetun väkevä livekokoonpano on nähty hurmoksellisella keikalla vuonna 2013 (lue raportti). Caven soolokonsertti Lontoosta on katsottavissa Yle Areenassa. Lue myös Jean Ramsayn levyarviot Bad Seedsin viimeisimmistä albumeista, Ghosteen (lue arvio) ja Skeleton Tree (lue arvio).

Flow-festivaalilla esiintyvät myös soulia ja rockia yhdistelevä brittiartisti Michael Kiwanuka, norjalainen popsensaatio Sigrid, kokeellisen teknon saksalainen kulttiartisti DJ Koze ja Brian Enon mentoroima, ilmiöksi noussut brittituottaja Fred Again.

Räppäreitäkin nähdään: yhdysvaltalainen Princess Nokia, yhden vuoden parhaista albumeista (Sometimes I Might Be Introvert) julkaissut britti Little Simz ja brittiläis-gambialainen nousukas Pa Salieu saapuvat festivaalille.

Kitaramusiikkia edustavat riot grrrl -legenda Bikini Kill, australialainen psykedeelikkokulttiyhtye King Gizzard & Lizard Wizard ja irlantilainen postpunk-yhtye Fontaines D.C..

Ensimmäiset kotimaiset kiinnitykset ovat William, Sexmane, Erika Vikman, Jesse Markin, Yeboyah, Hassan Maikal ja Linda Fredrikssonin johtama Juniper-kokoonpano.

Kolmen päivän pääsylippu maksaa 205 euroa. Niitä myy Ticketmaster ja Tiketti.

Lisää luettavaa