Nick Caven uutta muistelmateosta kaavaillaan julkaistavaksi ensi syksynä

Faith, Hope & Carnage keskittyy artistin elämänvaiheisiin tämän pojan kuoleman jälkeen.

18.09.2021

Siitä ei ole kauaakaan kun legendaarinen muusikko Nick Cave julkaisi muistelmateoksensa nimeltä Stranger Than Kindness. Tämä koronan alkuaikoina ilmestynyt teos ei kuitenkaan jää viimeiseksi Caven sisäistä elämää käsitteleväksi kirjaksi, sillä hänen uusia muistelmiaan nimeltä Faith, Hope & Carnage kaavaillaan julkaistavaksi vuoden päästä syksyllä.

Tällä kertaa aihe on kuitenkin spesifimpi kuin edeltäjällään, sillä kirja perustuu yli 40 tuntia kestäneisiin keskusteluihin Observerin toimittajan Sean O’Haganin kanssa. Teoksessa syvennytään Caven henkilökohtaiseen elämään viimeisen kuuden vuoden ajalta, joita reunustaa hänen poikansa kuolema heinäkuussa 2015. Arthur Cave oli 15-vuotias kuollessaan kalliojyrkänteeltä putoamisen seurauksena.

”Faith, Hope & Carnage on kirja intiimeistä ja usein yllättävistä keskusteluista, joissa Nick Cave puhuu rehellisesti elämästään, musiikistaan ja näiden radikaalista muodonmuutoksesta, jonka henkilökohtainen tragedia on saanut aikaiseksi”, O’Hagan sanoo. Teemoja kirjasta löytyy muun muassa laulujen kirjoittamisesta luovuuteen ja surusta kuolevaisuuteen.

Nick Cave julkaisi alkuvuodesta yllättäen uuden albumin bändikaverinsa Warren Ellisin kanssa. Kyseinen kaksikko myös säveltää musiikin Marilyn Monroe -kirjan elokuvaversioon, jonka on määrä ilmestyä ensi vuonna. Viime aikoina Cave on noussut otsikoihin hieman erikoisemman tapauksen myötä, kun 13-vuotias Nell Smith versioi Nick Cave & The Bad Seedsin vuonna 2016 ilmestynyttä kappaletta Girl in Amber – ja tähän versioon Cave suorastaan rakastui.

Lisää luettavaa