Night Visions -leffafestareilla on myös musiikkiaiheisia elokuvia – mukana tosielämän Spinal Tap sekä Lydia Lunch!

Night Visions alkaa tänään.

16.11.2022

Night Visions -leffafestarit alkavat tänään. Leffoja on vaikka kuinka ja paljon – näistä kerroimme ja aiemmin täällä.

Myös musiikin ystäviä hemmotellaan etenkin kahdella mainiolla leffalla

F**K IT UP! pureutuu brittipunk-bändi Towers of Londoniin, jonka kiihkeä ura jäi lyhyeksi (2004-2009). Esimerkiksi Guns N’ Rosesin ja New York Dollsin kanssa samoilla lavoilla soittanut kokoonpano iskosti nimensä pop-kulttuurin historiaan synnyttämällä kohuotsikoita, herättämällä myötähäpeää ja mokaamalla monen miljoonan punnan levytyssopimuksen ennätysajassa.

Bändi peeloili sen verran urakalla, että dokkarin traileria katsoessa ei voi uskoa, että tämä kaikki todella tapahtui. Kyllä tapahtui.

Toinen dokumentti kertoo punkvaikuttaja Lydia Lunchista. Lydia Lunch: The War Is Never Over on ensimmäinen dokumenttielokuva yli 40-vuotisen uran tehneestä amerikkalaisartistista ja väsymättömästä provokaattorista. Teos kuvittaa sen, kuinka Lydia Lunch on selviytynyt läpi vuosikymmenten paitsi älykkyydellään, myös asenteellaan. Lopputulos näyttää, kuulostaa ja tuntuu kohteeltaan: kovaääniseltä, suodattamattomalta ja järkähtämättömältä.

Tsekkaile trailerit alta.

F**k It Up nähdään tänään kello 17.30 ja lauantaina kello 15.55, kun taas Lydia Lunch: The War Is Never Over esitetään lauantaina kello 14.15.

Kaikki aikataulut näet täältä.

Lisää luettavaa