Nightwish-nokkamiehen flyygeliä pääse ihailemaan näyttelyssä tästä päivästä lähtien

Nightwish-näyttele aukeaa jälleen!

18.05.2021

A Nightwish Story -näyttelykeskus avasi ovensa viime vuoden elokuussa.

Koronarajoitukset pakottivat näyttelyä sulkemaan ovet suuremmalta yleisöltä. Kiteellä sijaitsevaa näyttelyä on päässyt ihmettelemään kuitenkin opastetuilla kierroksilla talven ajan.

Nightwish-näyttelyn ovet avataan kuitenkin uudelleen huomisesta 19. päivä toukokuuta alkaen.

A Nightwish Storya on ollut tekemässä yhtyeen lähipiiri, johon on kuulunut esimerkiksi digitaalitaiteilija Janne ”ToxicAngel” Pitkänen, näyttelyn äänisuunnittelusta vastannut Nightwishin ensimmäinen kiertuebasisti Samppa Hirvonen, aikoinaan Nightwishin ensimmäisen elämäkertakirjan kirjoittanut Mape Ollila sekä joukko muita yhtyeen tuotanto- ja kiertuehenkilöstöön kuuluvia musiikkialan vaikuttajia.

Esineistöä päivitetään jatkuvasti, ja tällä hetkellä näyttelyn vetonauloja ovat esimerkiksi Tuomas Holopaisen flyygeli, osa Floor Jansenin lavarekvisiittaa Endless Forms Most Beautiful -kiertueelta ja yhtyeen alkuaikoihin liittyvät levyt, kiertueliput ja palkinnot.

Mikäli paikan päälle Kiteelle ei pääse, niin joulun alla 2020 näyttelystä lanseerattiin yhdessä 360Finlandin kanssa virtuaalinen näyttely, joka hyödyntää 3D-tekniikkaa ja tarjoaa aidon veroisen kokemuksen kaikille, jotka eivät pääse tulemaan paikan päälle. Virtuaalinäyttelyyn pääsee tutustumaan täällä.

A Nightwish Story on avoinna 19. toukokuuta alkaen keskiviikosta sunnuntaihin klo 10–17 (pl. juhlapyhät).

Lisätietoa näyttelystä ja tarkemman osoitteen löydät täältä.

Lisää luettavaa