Nightwishin rumpali Jukka Nevalainen jättäytyy pois yhtyeen tulevalta levyltä ja keikoilta terveyshuolien takia

Nevalaisen päätöksen taustalla on miestä jo pitempään vaivannut vaikea unettomuus.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Wikimedia Commons (Jukka Nevalainen)

Ensi vuonna ilmestyvää seuraavaa studioalbumiaan parhaillaan valmisteleva Nightwish tiedotti tänään, että bändin rumpali Jukka Nevalainen joutuu jäämään sivuun sekä albumin äänityksistä että myös yhtyeen tulevilta keikoilta.

Nevalainen kertoo yhtyeen kotisivuilla julkaistussa lausunnossa kärsineensä jo vuosien ajan vaikeista unettomuusjaksoista, jotka ovat viime aikoina pahentuneet siinä määrin, että mies katsoo parhaaksi jättäytyä ainakin tilapäisesti sivuun bändin kokoonpanosta.

”Viimeisen kuukauden aikana minulle on käynyt selväksi, etten valitettavasti voi unettomuuden vuoksi suoriutua tällä hetkellä tehtävistäni muusikkona haluamallani ja musiikin ansaitsemalla täsmällisyydellä. Tästä johtuen olen päättänyt jättäytyä sivuun rumpalin tehtävistäni tulevan Nightwish-albumin ja kiertueen osalta”, Nevalainen kertoo lausunnossa.

Nightwishiin vuonna 1997 liittynyt ja bändin kaikilla albumeilla soittanut Nevalainen kutsuu päätöstään ”sanoinkuvaamattoman surulliseksi”, mutta kertoo kuitenkin jatkavan muilla osa-alueilla mukana bändin toiminnassa.

”Olen edelleen mukana pyörittämässä yhtyeen toimintaa, mutta se rakkain ja tärkein, soittaminen, on toistaiseksi osaltani poissa kuvioista. Tulevaisuus näyttää, mitä tuleman pitää”, Nevalainen kertoo.

Nevalaisen korvaa tulevalla Nightwish-albumilla Wintersunista ja Swallow the Sunista tuttu Kai Hahto.

Alla näkyy Nevalaisen lausunto aiheesta videomuodossa.