Nisse M: Artun ja Mikon rock-opas

Waddup fuckers! Archie Cruz ja Herra Ylppö ovat viime aikoina näyttäneet aidon rock-elämän mallia. Näillä ohjeilla sinustakin tulee yhtä rankka tyyppi kuin heistä!

1. Syy soittaa rockia on naisten ihailu.

2. Kuosmanen tai Mäntymäki ei ole rock, joten keksi itsellesi lempinimi.

3. Jos lempinimi ei riitä, vaihda oikeakin nimesi rock-uskottavampaan. Ukkoboheemista kulttuurituotteesta valittu on aina hyvä. Frank on aina hyvä.

4. Sanomalla ”rock” tai ”rokrok” teet itsestäsi idiootin.

5. ”Rock” tai ”rokrok” kuulostaa usein älykkäämmältä kuin kokonaiset lauseet.

6. Jos silti puhut kokonaisilla lauseilla, muista, että Kauko Röyhkä on jo lähes 60-vuotias ja käyttäytyy sen mukaisesti. Sinä et ole.

7. Ole individualisti.

8. Rock-kliseet ovat individualismia, joten niitä ei tarvitse varoa. Hanki Stuntmanin esite (ei valitettavasti löydy tästä lehdestä, mutta kokeile Soundia) ja kerää koko sarja.

9. H&M myy Joy Division -paitoja, joten nuoret tytöt tykkäävät siitä. Omaperäinen idea voisi olla matkia Unknown Pleasuresia logossa tai levyn kannessa. Muutenkin Ian Curtis on hyvä idoli, sillä hän eli traagisen elämän ja hänellä oli diagnoosi.

10. Provosoi, provosoi, provosoi.

11. Paras musiikki tehtiin ennen kuin anttituiskut ja sannit tulivat provosoimaan laulamalla vitusta ja äitinsä nussimisesta.

12. Muista suojella omaa brändiäsi rekisteröimällä se nimiisi.

13. Hienoja suomalaisia taiteilijoita ovat: Tapio Rautavaara, Aki Kaurismäki, Teuvo Tulio, Timo K. Mukka ja Kauko Röyhkä.

14. Näitä – ja muita uskottavia taiteilijoita kuten Johnny Depp tai River Phoenix – kannattaa namedropata haastatteluissa ja kappaleissa.

15. Punaviinin juominen on tytöistä seksikästä.

16. Calvadoksen juominen vasta seksikästä onkin.

17. Jätkien – äijien, herrojen – kanssa voi juoda jaloviinaa. Ja jägeriä, fuckers!

18. Jos musiikkisi ei menesty 2010-luvulla, se on Spotifyn vika. Ykkösiä ja nollia on helppo

19. Sijoitus Britannian rocklistalla Musen tai Foo Fightersin 10 vuotta vanhan levyn alapuolella kelpaa Suomessa kansainväliseksi läpimurroksi. Tavoittele sitä.

20. Rocktähti ilman ongelmia ei ole rocktähti.

21. Jos käyttäydyt kuin kusipää, se on bänditovereidesi vika.

22. Jos sinut heitetään keikkabussista ja bändistä kesken kiertueen, se on bänditovereidesi vika.

23. Kertaus on opintojen Jim Morrison: bändibrändin rekisteröinti luo turvallisuudentunteen. Jos rekisteröit sen nimiisi ja saat monoa, muut jäsenet ovatkin käytännössä heittäneet itsensä pois bändistä.

24. Vaihtoehtoisesti voit diagnosoida itselläsi ADHD:n, Aspergerin tai mitä tahansa sopivaa nettitestien avulla. Jos hankit diagnoosisi lääkäriltä ja kerrot siitä julkisesti, se on leveilyä. Ei uskottavaa.

25. Ratkaisu tai ainakin tauko ongelmiin on spiritual journey.

26. Spiritual journey tarkoittaa Instagram-kuvia hotellihuoneesta löydettyjen kirjojen keskellä. Niitä ei tarvitse teeskennellä lukeneensa. Jos spiritual journey ei riitä, niin mene seksuaaliterapiaan. Se on terapioista rockein, koska rock = seksi.

27. No matter where he goes, Finnish rock man always speaks motherfucking English ­fuckers!!

28. Skaala voi olla mieletön, mutta ääni matala.

29. Suomalaisen bändin uskottavuus mitataan Amerikan-kiertueen epäonnistumisen rajuudella. Jos et uskalla kolaroida itseäsi hengiltä, kannattaa ainakin dokata vitusti. Rock on!

30. Älä koskaan kieltäydy Jyrki 69:n tarjoamista listapaikoista. Sunset haltuun! Plus ykkönen olisi auki, let’s fuck!?

31. Levy-yhtiöt eivät enää kiinnitä muusikoita, mutta näitä nappulan painajia ei kelpuuteta The 27 Clubin jäseneksi. Sattumaako? No way, bro!

32. Yli 50-vuotiaaksi selviytyminen tarkoittaa taiteilijaeläkettä, joka Suomessa on pesti Voice of Finland -tuomarina ja pääsy Metallican huuliharpputelineeksi.

33. Lou Reed toi kirjallisen ilmaisun rockiin. Polta pilveä, kuuntele Lou Reediä, mene käpikseen.

34. Rock ei kuole paukahtaen vaan keski-ikäisen miehen vikinänä.

35. Rock!