Nisse M ja pettymysten vuosi – Kauko Röyhkä ei saa sanoa mielipidettään, ja muita asioita, joita ei tapahtunut tänä vuonna

Vuosikatsaus asioista, joita ei tapahtunut.

Loskaista loppuvuotta, arvoisat lukijaoletetut!

Yllekirjoittaneen tehtävä kuluneena vuonna on ollut pettyä, aina vain pettyä. Vaikka kuinka yrittäisi, kotimaisen popmusiikin kaukalon seuraaminen posin kautta vaatii ylitsepääsemätöntä tsemppiä. Nieltäväksi jää katkera kalkki. Ei voi mitään!

Valonpilkahdukset ovat olleet harvassa: lahtelaisprofeetta on sammunut, ja eeppisellä rakkauspopilla saavutettiin peräti 25. sija Euroviisuissa ja alle 20 tuhannen euron vuositulot vuonna 2017.

Siispä on reklamaation paikka! Nämäkään asiat eivät tapahtuneet vuonna 2018, vaikka Nisse kuinka toivoi ja vaati:

Kauko Röyhkä ei saa sanoa mielipidettään.

Sanni solmii tärkeitä yhteistyökumppanuuksia ja julkaisee Food Market Herkku -singlen, joka sisältää ikimuistoisia rivejä, kuten ”katseemme kohtas kun olit ostamas roquefortii / pian hankittiin jo yhteistä S-etukorttii” ja ”tulit himaan haisten taas Vestalta / MSC-merkityltä, matjessilta, lasimestarilta”.

Flow-festivaali vie vastuullisuuden uudelle levelille. Viidenkympin alkuviineistä saa nauttia mahdollisimman mukavassa ympäristössä ja todellisessa safe spacessa – oman kodin rauhassa – sillä tapahtuma on konkretianeutraali: pelkkä soittolista ja Jari Sarasvuon podcast.

Alma tekee globaalin jättihitin.

Rockin Mikael Jungner Eli Mikko Aaltonen Uudistaa Suomen Kieltä. Rähinä-Kirjan Suosion Syy Paikannettiin Siinä Käytettyyn Tyyliin Kirjoittaa Teosten Nimien Kaikki Sanat Isoilla Alkukirjaimilla. Kun Koko Kirjan Kaikki Sanat Kirjoitetaan Isoilla Alkukirjaimilla, Aaltonen Voi Kirjoittaa Bestsellerin Kenestä Tahansa Mikseri.Net-Räppäristä.

IFPI – Musiikkituottajat ry päivittää virallisen listan tilastot nettisivuilleen.

IFPI – Musiikkituottajat ry ei vieläkään päivitä virallisen listan sääntöjä vastaamaan nykyisiä musiikinkuuntelutottumuksia. Sen sijaan yhdistys alkaa lähettää artisteille kultalevyjä sitä mukaa, kun he julkaisevat singlejään Spotifyssa.

Liiga Music lähettää lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan Lukas Leonin uudesta, entistä kypsemmästä imagosta: Cheekin protégé julkaisee singlen, jossa ei mainita penistä, moloa, dikkiä, kyrpää, lerssiä, mulkkua, jormaa, jogurttilinkoa, meisseliä, melaa, lihanuijaa, kullia, kohtuporaa, kikkeliä, eikä siitintä kertaakaan.

Mikael Gabriel kertoo ”silmiensä avautuneen” kuin Kanye Westillä ikään, lopettaa ”politiikan” Twitteristään ja ilmoittaa keskittyvänsä ”taiteeseensa”. Lapset ja aikuiset kiittävät.

Pyhimys kertoo oppineensa ”relaamaan”.

Liiga Music lähettää lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan Lukas Leonin luopuneen kypsemmästä imagostaan ja tehneen Klamydian kanssa yhteiskappaleen, jossa penis, molo, dikki, kyrpä, lerssi, mulkku, jorma, jogurttilinko, meisseli, mela, lihanuija, kulli, kohtupora, kikkeli ja siitin ”penetroituvat” b-rappuun, kakkendaaliloveen, papanaluukkuun, aromipesään, perärööriin, kakkoseen, takaforssaan, ryppyrakoon, mustaan aukkoon, luonnon taskuun, peräkammariin ja perseeseen.

Vain elämää fuusioituu Kadonneen jäljillä -ohjelman kanssa. Ellen Jokikunnas lähtee etsimään artisteja, jotka eivät vielä ole olleet Satulinnan notkuvan pöydän äärellä: Reino Ebanks, se Valvomon tyyppi, Kari Tapiiri, Sini Sabotage, Jippu, joku Mascarasta ja Tero Vaara tai Munamies.

Mutta parempi onni ensi vuonna, sillä heti tammikuussa Yle pääsee lähelle. Mullan alta -ohjelmaan on kaivettu (hehheh!) muun muassa Shiraz Lanen Hannes, Tiisun Henrik, Janna, Mira Luoti, Milla Rumi, Kevin Tandu, Heikki Kuula, Nelli Milan ja – tietysti – Paleface.

Sitä odotellessa, hyvää joulua ja adios!