Nopsajalka on palannut – lue haastattelu ja kuuntele Chisun kanssa tehty biisi!

Kaksi vuotta sitten jäähyväiset jättänyt Nopsajalka julkaisi paluusinglen.

Nopsajalka.

Nopsajalka jätti jäähyväiset soolouraansa seuranneelle yleisölle 2017. Viimeiseksi mainostetun keikan yhteydessä hän ei julistanut lopettavansa, vaan sanoi olevansa epätietoinen Nopsajalka-aliaksen kohtalosta.

”Monenlaista oli ehtinyt tapahtua. Olin keikkaillut ja esiintynyt koko elämäni. Minulla oli jo perhettä; vaimo ja neljä lasta. Olin alkanut kokea artistiuden keikkailuineen ja haastatteluineen raskaana. Mietiskelin, että onko tämä edes oma valinta, vai vaan jotain mihin olen ajautunut”, Nopsajalka eli Antti Hakala kertoo puhelimitse.

”Minulla oli muitakin mielenkiinnon kohteita. Halusin antaa itselleni aikaa kokeilla muutakin.”

Hakala valokuvasi ja yritti kirjoittaa muutakin kuin biisitekstejä. Samalla hän kuitenkin jatkoi muille artisteille kirjoittamista ja tuottamista. Jatkuva muistiinpanojen teko oli asia, josta hän ei päässyt eroon.

”Kun ajatuksia kirjoittelee jatkuvasti ylös, sieltä alkaa nousta esiin juttuja, joita en tarjoaisi muille. Asioita, joita minun on sanottava itse.”

Nopsajalka-biisejä alkoi taas syntyä. Pitkään ”vain pöytälaatikkoon omaksi iloksi”, kuten hän ystävilleen vakuutteli.

Päätös paluusta sinetöitiin tammikuussa. Hakala oli ollut alakuloinen ja painiskellut itsensä kanssa mahdollisesta paluusta ja sen seurauksista. Juno oli kutsunut Nopsajalan vierailemaan Tavastian-keikalleen. Nopsajalka nousi lavalle puolentoista vuoden tauon jälkeen ja esitti kaksi biisiä.

Täpötäyden klubin yleisöltä saatu energia ja fiilis tuntui uskomattomalta.

”Hyppäsin samantien metroon enkä jäänyt selkään taputeltavaksi. Halusin pitää siitä fiiliksestä kiinni – tätä olin kaivannut. Silloin tuli myös selväksi, etten välittäisi muiden mielipiteistä.”

Tänään julkaistu paluusingle on nimeltään Sydän sydän. Noin vuosi sitten valmistuneella kappaleella vierailee Chisu.

”Olin kuullut, että Chisu oli muuttamassa naapuriksi meidän studiokompleksiin. Kun kirjoitin tätä biisiä silloin, ajattelin varmasti alitajuisestikin, että tämä kuulostaa ihan Chisulta. Kun hän muutti työhuonenaapuriksi, keräsin pari viikkoa rohkeutta ja pyysin mukaan. Hän innostui samantien.”

Hakalan mukaan kappale kertoo ihmisen vaistonvaraisesta, intuitiivisesta puolesta. Siitä kuinka ihmiset usein kuvittelevat tekevänsä rationaalisia päätöksiä, mutta prosessiin osallistuvat muutkin elimet. Tässä tapauksessa sydän.

Nyt kun Nopsajalka on palannut, hän osaa varmaan sanoa, onko tämä ollut oma valinta, vai vaan jotain mihin on ajautunut?

”Nyt kun on saanut miettiä rauhassa, niin tämä elämäntapa on oma valinta. Visio on kirkkaampi, minulla on sanottavaa ja agenda. Musiikin julkaisu kiinnostaa ja jopa sinun kanssa juttelu tuntuu mukavalta.”

Jutusteltavaa riittää jatkossakin, sillä uutta musiikkia kertynyt jo albumillinen. Mutta aloitetaan katsomalla Nopsajalan ja Chisun musiikkivideo Sydän sydän: