Nousu jatkuu, vaikka huippua ei tule – uudessa räppibiisissä kyseenalaistetaan nautinnon perässä juokseminen

Äänet Käskee tekee yhteistyötä Mon-Salan kanssa.

Viimeksi Painajaisen kanssa yhteistyötä tehnyt Äänet Käskee -tuottajaduo on nyt asialla Mon-Salan kanssa. Yhteisbiisi nimeltä Anticlimax ilmestyi perjantaina, ja sen julkaisijana toimii tuttuun tapaan 3rd Rail. Kappaleen tuotanto ei ole sitä kaikista tutuinta Äänet Käskee -soundia, vaan sen sisälle on kiedottu suorastaan arvoituksellisia piirteitä.

Anticlimax tavoittaa antikliimaksin olennaiset ominaisuudet sekä biitin luoman odottavan tunnelman että Mon-Salan erilaisia toiveita ja pettymyksiä käsittelevien riimien kautta. Äänet Käskee laskeutuu salamyhkäiseen muotoon kootulla tuotannollaan mukavuusalueensa ulkopuolelle ja liikkuu normaalia rempseyttään huomattavasti syvemmissä sfääreissä.

Hyvä niin, sillä pimeiden sävyjen voidaan nähdä kunnioittavan Mon-Salalle ominaista energiaa – tämä räppäri ei nimittäin leiki, vaan avaa usein kappaleillaan oven jonkinlaiseen erityisen hämyisään ja varjoisaan maailmaan. Tällä kertaa kyseinen maailma hakee elokuvallista muotoa, kuitenkaan sitä suoranaisesti tavoittamatta. Sillä vaikka omasta elämästä kuinka yrittäisi tehdä elokuvaa, harvemmin se merkitsee Hollywood-tuotantojen hulppeuksia tai fantastisia ylellisyyksiä. Todellisuudella kun on aina omat oikkunsa ihmisen varalle.

”Olen halunnut kirjoittaa omat näkemykset ajatuksesta, että ’elämä on leffaa’. Välillä pysähdyn studiolla tai festareiden bäkkärillä miettimään, että tästä kaikesta olen joskus haaveillut. Silti elämä on yleensä paljon elokuvaa arkisempaa ja se on ihan ok”, Mon-Sala kertoo.

Äänet Käskee kommentoi:

”Sessiointi Mon-Salan kanssa oli todella mukavaa ja vaivatonta. Ajatus yhteistyöstä syntyi kun olimme fiilistelleet Mon-Salan ep:tä, jossa oli todella kova meininki. Tästä innostuneena laitettiin koodia ja hommat lähti rullaamaan.”

Kappaletta voinee halutessaan käyttää muistutuksena siitä, että kalvava tyytymättömyys ei poistu uutta ja parempaa etsimällä, ainakaan jos prosessi on jatkuva. Mutta toki, vaikka biisissä nautintohakuisuutta kyseenalaistetaankin, on sen äärellä lupa ihan vain nautiskellakin.

YouTube video

Lisää luettavaa