Nuorena kuolleen rap-artistin esikoisalbumi julkaistiin postuumisti

Bleak Purdy eli Anton Lemmetty teki itsemurhan kesällä 2020. Viime viikolla hänen debyyttilevynsä näki päivänvalon.

25.02.2023

Helmikuun 17. päivänä julkaistiin edesmenneen Anton Lemmetyn eli Bleak Purdyn albumi nimeltä This is Bleak Purdy. Vuonna 2005 syntynyt Lemmetty oli kotoisin Raumalta ja Porista. Hän menehtyi kesällä 2020.

Yle julkaisi albumin ilmestyessä artikkelin, jossa avataan Lemmetyn tarinaa:

“Ulospäin kaikki näytti olevan kunnossa. Pinnan alla tapahtui kuitenkin jotain, jonka taustoista kukaan ei tänäkään päivänä tiedä.”

“Odotuksia täynnä oleva kesä katkesi yllättäen. Anton teki itsemurhan.”

Lemmetyn elämän päättyessä hän oli vasta 14-vuotias. Hän ehti tehdä lyhyen mutta sitäkin vaikuttavamman uran musiikin parissa: hänen ensimmäinen kappaleensa Sticks & Stones julkaistiin vuonna 2019, ja sen jälkeen ilmestyi seitsemän singlebiisiä, joita on striimattu yli kahdeksan miljoonaa kertaa.

Viikko sitten julkaistulta albumilta löytyy seitsemän kappaletta, joita ei olla kuultu aikaisemmin, sekä aiemmin singleinä ilmestyneet Falcon, Cash out ja Aspiration. Kokonaisuutta ovat olleet tekemässä Lemmetyn ystävät ja luottotekijät, kuten Lucky Beats, Mirac (M//O) Cozie, Louhi Fatt sekä Tommi Langen eli Tommishock.

Langen kertoo Instagram-päivityksessään: “Me puhuttiin paljon musiikista ja audiosta, tiesin myös oman roolini: pysy pois tieltä, jeesaa siinä missä voit, ole aikuinen ja läsnä. Korona teki tekemisestä todella vaikeaa, mutta kaiken ytimessä oli aina aika – tämä menee ohi ja mietitään pitkän välin juttuja, koska mitään kiirettä ei ole, kaikki on vasta alussa. Antonilla oli jatkuva kiire, mutta mä en nähnyt merkkejä mistä huolestua ja meidän jokainen keskustelu päättyi aina positiivisesti. Anton oli tulossa TET + työharjoitteluun studiolle kesällä 2020. Sen sijaan samana kesänä suunniteltiin Antonin perheen kanssa Antonin hautakivi. Siihen tuli kaiverrettuna kaikki Antonin elämän aikana julkaistut kappaleet ja levyltä löytyy loput, jotka jäivät julkaisematta.”

“Antonin persoona, tarina ja puhdas taito on pääosassa. Se liekki ja valo, joka paloi niin täysillä, että kaikki ympärillä lopulta pimeni.”

Voit kuunnella koko This is Bleak Purdy -albumin alta.

  • Akuutissa hätätilanteessa soita valtakunnalliseen hätänumeroon 112
  • Oman alueesi psykiatriseen päivystykseen voit ottaa yhteyttä soittamalla päivystysapuun 116117, tai hakeutumalla lähimpään terveyskeskukseen
  • Mieli ry:n ylläpitämä valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri numerossa 09 2525 0111
  • 12-29-vuotiaille suunnattu Sekasin-chat on avoinna arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24 osoitteessa https://sekasin247.fi/
  • Aikuisia auttavat erilaiset Tukinetin palvelut osoitteessa https://tukinet.net/

Lisää luettavaa