Nyt kaahataan kohti tuhoa – ensiesityksessä Tryerin komea animaatiovideo

"Vaikka heitin ensimmäisen kiven / Se ei varmaan ole viimeiseni / Niin kauan kun maasta kiviä saa / Nöyränä oleminen kun on jonkun toisen homma."

06.04.2022

Tryer on yhdistellyt ironmaideniaanisia riffejä skeittipunkiin ja hardcoreen jo yli kymmenen vuoden ajan. Bändin mukaan pandemia pilasi 10-vuotisjuhlallisuudet, mutta kuten musiikkinsakin, Tryer ei jää tuleen makaamaan, vaan katsoo tulevaisuuteen. Tuho-ep julkaistaan sekä diginä että vinyylinä 13. toukokuuta, sen avauskappaleelle animoitu, Oliver Webbin luoma musavideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

Tryerin mukaan Tuho-ep ”vapauttaa meidät niin patriarkaatista, kapitalismista, informaatiosotaan flipanneista hardcore-äijistä kuin ummehtuneista tavoistakin. Mutta Tuho ei valikoi, vaan se rikkoo myös toisinaan jotain kaunista”.

T.U.H.O.-kappale vie apokalyptisiin tunnelmiin niin audiaalisesti kuin visuaalisestikin. Piinallisen ajankohtaista, voisi todeta.

”On tavallaan surullista, että joskus sitä vain kirjoittaa lauluja, jotka julkaisupäivänä saattavat viitata johonkin aivan muuhun kuin mitä omassa pääkopassaan on pohtinut”, laulaja Jussi Kahola kommentoi.

”Musiikki on hieno asia, sillä se muuttaa muotoaan eri ympäristössä ja eri ihmisten seurassa. Useimmiten se kuitenkin antaa aina jotain itsestään, oli se sitten toivoa, lohtua, voimaa tai edes viimeisen pakopaikan maailman kaaokselta.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa