”Nyt sitten jännittää, mitä tästä pidetään” – 22-Pistepirkon odotettu albumi on ilmestynyt

Uutta 22-Pistepirkkoa 11 vuoden levytystauon jälkeen!

07.10.2022

22-Pistepirkko julkaisi uutta musiikkia alkuvuodesta kaikkien aikojen pistepirkkomaisimmalla päivämäärällä eli 22.2.2022. Tuolloin ilmestynyt tuplasingle Snakecharmer/Kind Hearts Have a Run Run toi mukanaan lupauksen uudesta albumista.

Tuon albumin tekeminen alkoi jo vuonna 2015, mutta yhtye riitaantui ja jäi tauolle. Pölyn annettiin laskeutua joidenkin vuosien ajan. Nyt kolmikko keikkailee jälleen yhdessä, tulee toimeen keskenään ja kokee tauon tehneen pelkästään hyvää. Basisti-kosketinsoittaja Asko Keränen kertasi yhtyeen historiaa, nykytilannetta ja tulevaa Rumban haastattelussa helmikuussa.

Tänään perjantaina 22-Pistepirkon neljästoista studioalbumi on todella ilmestynyt, ja se kuulostaa niin 22-PP:lta kuin odottaa saattaa.

Osa Kind Hearts Have a Run Run -levyn kappaleista on peräisin ajalta, kun sitä ryhdyttiin työstämään ensimmäisen kerran. Ideointikokouksissa käytiin läpi sekä tämä vanha materiaali että uusia kappaleita. Kolmikko mietti, millaisen levyn haluaa tehdä.

”Mikä on innostavaa nykyään? Folk-musiikki, italialainen pop, Suicide-yhtye, psykedeelinen rock. Olisi hyvä, jos levy kuulostaisi 22-Pistepirkko-roskakorirokilta, siinä olisi sointia ja harmoniaa, duettoja ja vierailevia soittajia”, yhtye pohtii tiedotteessa.

”Sitten me otettiin lapiot käteen ja alettiin tekemään. Pyydettiin apua ja saatiin. Kind Hearts Have A Run Run tuli Askon piirustuksesta ja juuttui levyn nimeksi. Ensin vitsinä, ja sitten sitä ei tehnyt mieli vaihtaa, vaikka se on työlään pitkä, iloinen/surullinen, kuten koko 22-Pistepirkkokin. Laitoimme sanat levylle, koska pidämme niistä. Ja meitä on niin pyydetty tekemään.”

”Nyt sitten jännittää, mitä tästä pidetään.”

Kuuntele albumi alta. Levyn soidessa voi vaikkapa tutustua Rumban kattavaan 22-Pistepirkko -historiikkiin.

Lisää luettavaa