”Ole varovainen”, pyytää r&b-lupaus Rosa Coste debyytti-ep:llä

Tuoretta Rosa Costea!

19.09.2021

Rosa Coste nousi musa-alan tutkaan alkuvuodesta julkaistulla Musta-sinkullaan.

”Biisi uhmaa käsitystä siitä, että meillä Suomessa kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti. Coste kirjoitti itselleen terapeuttisen tekstin, jonka avulla käsittelee olemassaoloaan – tummaihoisena tyttönä hyvinvointivaltiossa kasvamista, kun televisiossa näkee jatkuvasti saman värisiä ihmisiä vastakkaisissa oloissa”, kappaleesta kerrottiin tiedotteella.

Rumban haastattelussa Coste kertoi musikaalisesta taustastaan ja myös siitä, että ralli on lähellä hänen sydäntään.

Nyt artisti on julkaissut Ole varovainen -debyytti-ep:nsä PME:n kautta. Rallin huumaa ei tältä ep:ltä löydy vaan pääpaino on rauhallisessa ja tunnelmallisessa r&b:ssä, jolla Coste avaa elämäänsä.

Kuusi kappaletta pitkä ep sisältää myös Musta-sinkun, sekä sen henkisen jatko-osan Hiukset:

”Hiukset oli minulle raskas projekti. Tiesin että tämä biisi on tärkeä tehdä, en vain luottanut siihen aluksi. Demotin biisin ensimmäistä kertaa jo keväällä 2020, mutta kun tuottajani Kähinä pyysi minua kuvailemaan, mistä biisi tarkalleen kertoo, en yllättäen saanut itkultani sanottua mitään. Siitä alkoi kolme tuntia kestävä keskustelu rasismista, lapsuudesta ja kauneusihanteista – silloin myös meidän suhteemme syveni ja luottamus kasvoi älyttömästi. Ilman sitä hetkeä, tämä EP ei kuulostaisi tältä.”

Rovaniemeläislaulaja kuuluu ehdottomasti Suomen r&b-lupaukseen ja tämä ep on vasta ensiaskel. Koko ep löytyy suoratoistopalveluista, katso Paulus Kiviniemen ohjaama Hiukset-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa