”On ihan ok käydä välillä nukkumassa” – basson jytkeestä ja nopeista rytmeistä pitävä artisti antaa ohjekirjan yöelämään

Käärijä on välikuoleman äärellä.

24.09.2022

Monspin artisti Käärijä julkaisi eilen uuden kappaleen. Eri musiikkigenrejä yhdistelevän Käärijän debyyttialbumi ilmestyi vuonna 2020, ja hän on sen jälkeen julkaissut muutaman yksittäisen kappaleen. Välikuolema on kuitenkin artistille tämän vuoden ensimmäinen single, ja sen on tuottanut artistin luottotuottaja Aleksi Nurmi.

Pitkäksi venähtänyttä iltaa käsittelevässä Välikuolemassa ollaan kesken loppuvien voimavarojen ja yllättäviä käänteitä sisältävien juhlahuurujen äärellä, tavalla joka on viihdyttävä, tanssittava ja hyvin inhimillisellä tavalla samaistuttava. ”Onko mun siis vielä pakko vetää? No jumalauta, passaa sitä flindaa”, Käärijä laulaa omalla suorapuheisella tavallaan, samalla kun elektronisen musiikin erilaisia elementtejä edukseen käyttävä biitti pauhaa pohjalla.

”Biisin aihe syntyi, kun olin viettämässä kaverilla iltaa. Huomasin ystäväni torkahtavan ja hän totesi ’Otan vain pienet välikuolemat.’ Tajusin että meille lähes kaikille tämä on tapahtunut, niin miksi siitä ei voisi sitten myös biisiä tehdä”, Käärijä sanoo. ”Kappale on myös jatko-osa Klo23 ja Viulunkieli -kappaleille. Toivon että biisi herättävät vahvoja juhlafiiliksiä. Mutta myös tunteen, jos kesken juhlien väsymys iskee, niin on ihan ok käydä vähän nukkumassa.”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa