Oskari Olematon, Iivo ja Heittiö julkaisivat yhtyeensä debyyttisinglen

Varottava Esimerkki -kokoonpanon ensimmäinen kappale kertoo rehellisesti ympäristön odotuksista ja niiden täyttämättä jättämisestä.

Torstaina 14.4. ilmestyi kappale nimeltä Lajinsa viimesii, joka on ensimmäinen single uudelta yhtyeeltä nimeltä Varottava Esimerkki. Kolmihenkisen kokoonpanon muodostavat räppärit Oskari Olematon, Iivo ja Heittiö. Kappaleesta julkaistiin torstaina myös musiikkivideo, joka on Olematon Videographyn käsialaa.

Kappaleen melodinen ja kaihoisan tunnelmansa kautta syviin mietteisiin vievä biitti täydentää osuvasti biisin aihetta, jossa käsitellään rehellisesti ihmisen todellista olemusta suhteessa ulkopuolelta tuleviin odotuksiin. Biisi on vilpitön yritys ketään syyllistämättä tuoda esiin sitä seikkaa, että ketään ei pitäisi ihmistä tuntematta leimata tai kategorisoida – tai jos niin tapahtuu, ei senkään tarvitse antaa määrittää sitä millaista tietä on itse päättänyt kulkea.

Erityisen kiinnostavaa kappaleessa on se miten Varottava Esimerkki perkaa kotiolojen vaikutusta ihmisen kehitykseen. Omaa taustaansa ei voi valita, mutta sen uhriksi ei siitä huolimatta ole pakko jäädä: biisissä painottuu omien valintojen ja asenteiden ratkaiseva rooli siinä millaiseksi oma elämä muodostuu ja millä tavalla antaa ympäristön määrittää itseään. Vai antaako ollenkaan.

Katso Lajinsa viimesii -musiikkivideo alta.

YouTube video

Lisää luettavaa