”Otetaan vaan niin paljon massia kuin mahdollista, ajattelematta alkuunkaan Helsingin kaupunkia tai sen asukkaita” – Sami Yaffa ei säästele sanojaan ruotiessaan VR:n toimia Konepajan Brunon tapauksessa

"Nouseeko kukaan enään barrikaadeille, tehdäänkö tästä koko kaupungin kattava mielenosoitus, vai häviääkö koko homma ilmaan ku tuhnu Saharaan?" Yaffa kirjoittaa.

Konepajan Bruno

Tapahtumapaikka ja kulttuurikeskus Konepajan Brunon tapaus sakenee.

VR oli myymässä sitä muutama vuosi sitten rautakauppajätti Bauhausille, mutta asukkaiden, kaupunkiaktiivien ja poliitikkojen onnistui estää suunnitelmat.

Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck aikoi ostaa Konepaja-kompleksin ja valjastaa sen kulttuurikäyttöön.

VR:n hyväksyttyä Oreckin korotetun tarjouksen helmikuussa kauppa oli määrä tehdä 9. huhtikuuta. VR ilmoitti yllättäen 26. maaliskuuta, ettei myykään Konepajaa Oreckille, vaan aikookin etsiä ostajan, joka olisi valmis maksamaan enemmän. 17. huhtikuuta Oreckille ilmoitettiin, että hänellä on 48 tuntia aikaa osallistua tarjouskilpailuun, tai VR myy alueen jollekin muulle.

Nyt Oreck harkitsee oikeustoimia yksinoikeussopimuksen rikkomisesta ja aikoo periä oikeusteitse takaisin suunnitteluprosessissa ja kuntokartoituksessa menettämänsä lähes 100 000 euroa.

Keskusteluun osallistuu myös muusikko Sami Yaffa. Hän kertoo omakohtaisten kokemusten siivittämänä mielipiteensä VR:n toiminnasta. Lue kirjoitus alta.