Ozzy Osbourne julkaisee ensi vuonna sooloalbumin – lähtee Zakk Wylden kanssa yhteiskiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen

29.04.2017

Hevin kummisetä Ozzy Osbourne on antanut viime vuonna synkkiä lausuntoja uransa lopettamisesta. Myös manageri ja ex-vaimo Sharon Osbourne on puhunut Ozzyn vetäytymisestä eläkepäivilleen. Sharon ilmoitti Ozzyn, 68, lopettavansa uransa viimeistään 70-vuotiaana.

Yksi sooloalbumi pitäisi kuitenkin olla tulossa. Lehdistötiedote kertoo, että Ozzy aikoo julkaista sooloalbumin ensi vuonna. Se olisi ensimmäinen sitten vuoden 2010 Scream-albumin.

Tiedote myös paljasti, että Ozzy ja hänen pitkäaikainen kitaristinsa Zakk Wylde palaavat kiertueelle. Kaksikko ei ole soittanut täysmittaista yhteiskiertuetta yli kymmeneen vuoteen, mutta on nähty joillain yhteiskeikoilla. Wylde vieraili kitaristina muun muassa Black Sabbathin tuotantoa soittaneessa Ozzy and Friends -kokoonpanossa vuonna 2012.

”Olen tosi onnellinen, että pääsen kiertueelle Zakkin, Blaskon (basso), Tommyn (Clufetos, rummut) ja Adamin (Wakeman, koskettimet) kanssa. Tätä minä teen. Tänne minä kuulun. Kiertueelle”, Ozzy kertoi Metal Injectionille.

Tulevasta kiertueesta on ilmoitettu vasta yhdysvaltain konsertteja. Jäämme odottamaan, minkälaiseksi rundi paisuu.

Vuodesta 1989 vuoteen 2010 Ozzyn bändissä soittanyt Wylde on viime vuodet keskittynyt oman yhtyeensä Black Label Societyn kehittämiseen. Mikäli kiertue onnistuu, voisi Wyldeä sovitella kitaristin saappaisiin Ozzyn tulevaa sooloalbumia varten.

Wylde teki Ozzyn kanssa kahdeksan albumia. Esimerkiksi klassikkokappaleet Crazy Babies, No More Tears ja Mama I’m Coming Home ovat peräisin Wylde-ajoilta. Lahjakas Wylde tunnettiin myös bullseye-kuvioiduista kitaroistaan ja holtittomasta pinch harmonic -huiluäänien käytöstä soitossaan.

Alla vanha Ozzyn ja Zakkin haastattelu kasarin lopulta. Alempana Wylde selventää, mikä on pinch harmonic.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa