Paavoharjun viimeinen keikka livelevyksi – katso video

"Live kuulostikin ehkä enemmän levyjen Paavoharjulta kuin koskaan aiemmin."

Paavoharjun livealbumi Kastoin sulkaa kuulla julkaistaan Helmi Levyjen ja Fonalin yhteisponnistuksena 15. lokakuuta. Alta löytyvä, Kuljin kauas -kappaleelle kuvattu livevideo toimii ensikosketuksena levyn sisältöön.

Helmi Levyjen Arwi Lind taustoittaa jo kerran kuopatun yhtyeen paluuta. Paavoharju-maestro Lauri Ainala oli pyytänyt Lindiä kasaamaan uuden Paavoharju-livekokoonpanon Tuote-kirjansa julkaisujuhliin keväällä 2018.

”Aluksi ajatuksena oli että se esiintyisi nimellä Paavoharju Tribute Band, mutta koska Paavoharju ei kai koskaan ole mikään bändi ollutkaan ja livekokoonpano oli vuosien mittaan vaihdellut muutenkin niin mietimme että miksei se voisi nytkin esiintyä Paavoharjuna”, Lind kertoo.

Tribuuttibändiajatuksen taustalla oli Olli Ainalan puuttuminen riveistä. Uuden kokoonpanon muodostivat levyilläkin laulavat Toni Kähkönen ja Joose Keskitalo. Jenni Koivistoisen paikkaajaksi pestattiin Paavoharjun kolmannella levyllä laulava Anniina Saksa.

Tuukka Tervoa pyysin ykköslyöjäksi mukaan, koska tiesin hänen ymmärtävän idean ja pystyvän soittamaan sekä koskettimia että kitaraa. Tuukan kautta basistiksi tuli Lasse Lindgren. Itse soitin rumpuja ja Lauri hoiti ambienssit ja suhinat”, Lind sanoo.

”Lopulta tämänkertainen live kuulostikin ehkä enemmän levyjen Paavoharjulta kuin koskaan aiemmin.”

Korjaamolla järjestettyjen kirjanjulkkareiden piti olla ainut keikka. Lindin mukaan homma toimi niin hyvin, että yhtye päätti esiintyä myös Flow-festivaalilla ja Paavoharjun vinyyliboksin julkkareissa Ääniwallissa.

”Vielä yksi aalto tuli Helsingin ja Tampereen G Livelab keikkojen myötä. Yhtye oli nyt muotoutunut erittäin toimivaksi, vieläpä kun mukaan saatiin pianoa ja synaa soittamaan Teemu Vänskä. Nämä G Livelabin keikat tapahtuivat juuri viime hetkillä 11. ja 12. maaliskuuta 2020, sillä 13. päivä melkein kaikki tapahtumat peruttiin koronan vuoksi.”