Palefacen uudessa singlessä pohdiskellaan lähiöelämää ja siihen liittyviä ennakkoluuloja

Räppärin seuraava levy ilmestyy maaliskuussa.

28.01.2023

Paleface julkaisi perjantaina Malmin ääni -nimisen singlen, joka on toinen näytekappale artistin 24. maaliskuuta ilmestyvältä albumilta. Autofiktio on räppärin ensimmäinen soololevy kahdeksaan vuoteen.

Tuleva albumi on kokonaisuus painavia sanoja ja väkeviä teemoja. Marraskuussa ilmestynyt ensimmäinen single Miehet ei itke käsitteli miehistä vaikenemisen kulttuuria ja miehen mallia. Tällä kertaa suurennuslasin alla ovat lähiöelämä ja siihen liittyvät ennakkoasenteet.

”Biisi syntyi kevään ja kesän 2021 aikana, jolloin toteutimme Malmin seurakunnan toimeksiannosta ohjaaja Pekka Keräsen kanssa samannimisen lyhytelokuvaprojektin. Haastattelimme ihmisiä ympäri Koillis-Helsingin lähiöitä. Näistä kohtaamisista syntyi kappaleen teksti”, Paleface kertoo.

”Suomi on suhteellisen hyvinvoiva maa, jossa on suhteellisen pienet sosiaaliset ongelmat. Osattomuus on kuitenkin ylisukupolvista ja ongelmat näyttäisivät kasaantuvan tälläkin sinne missä ihmiset taistelevat toimeentulostaan. ’Kallis lasku jonka yhteiskunta tuottaa / halpaa keskikaljaa, jota yhteiskunta juottaa / suoraan kuoppaan, jonka yhteiskunta ruoppaa / yhteiskunta tuottaa uutta yhteiskuntaluokkaa.’

DJ Shadow’n klassikkolevyjä henkivä biitti on Johannes ”Xmies” Naumasen käsialaa. Kappaleen tekoon osallistuivat myös DJ Massimo ja albumilla useita kosketinraitoja soittava Valtteri Pöyhönen. Biisissä esiintyy myös tulevan levyn ainoa räppäävä vierailija, Gracias, jota Paleface kehuu yhdeksi Suomen kovimmista räppäreistä.

Levyn vastaavana tuottajana toimi nuorempaa sukupolvea edustava Santeri Kauppinen eli MD$, joka on ehdolla tulevassa Grammy-gaalassa.

”Oleellisen panoksen levylle toivat Teri Mantereen taustalaulut ja tietenkin taitavat soittajat. Vaikka levy on rumpukonevetoinen, useimmilla biiseillä kuullaan orgaanista soittoa. Hiljattain Suomeen Los Angelesista palannut Jonas W. Karlsson masteroi albumin ja teki siitä osaltaan symmetrisen.”

Kuuntele uusi kappale alta ja tsekkaa Palefacen tulevat keikat jutun lopusta.

Paleface – keikat:
9.2.2023 Sellosali, Espoo (w/DJ Leijonamieli feat. Gracias)
7.4.2023 Suistoklubi, Hämeenlinna (w/DJ Leijonamieli)
8.4.2023 Seurahuone, Kokkola (w/DJ Leijonamieli)
14.4.2023 Teatro/Logomo, Tku (w/DJ Leijonamieli)
28.4.2023 Kerubi, Joensuu (w/DJ Leijonamieli)
29.4.2023 Virta, Imatra (w/DJ Leijonamieli)
6.5.2023 Patoklubi, Kouvola (w/DJ Leijonamieli)
12.5.2023 Tavara-asema, Tre (w/DJ Leijonamieli)
18.5.2023 Tori, Vaasa (w/DJ Leijonamieli)
25.5.2023 Esteetön festivaali, Järvenpää (w/DJ Leijonamieli)
31.5.2023 Tavastia, Helsinki (w/DJ Leijonamieli)

Lisää luettavaa