Pandemia-ajan ambientia – kuuntele Johanna Elina Sulkusen musiikkia

Ensiesityksessä XII Counting of Days.

Julie Montauk

Johanna Elina Sulkunen tekee Kööpenhaminasta käsin elektroakustista ambientia, jonka soinnille referenssiksi voisi mainita vaikkapa Laurel Halon. Sulkunen julkaisee Terra-nimisen albuminsa 30. marraskuuta. Levyltä on julkaistu singlenä kappaleet XIV Terra ja XI Human Antitouch. Nyt ensiesityksensä saa musiikkivideo kappaleelle XII Counting of Days.

Sulkusen oli tarkoitus tehdä temaattinen tutkimusmatka ihmisäänen ja luonnon väliseen resonanssiin, mutta pandemia pisti suunnitelmat uusiksi. Eristäytyminen pienessä mökissä keskellä Islannin luontoa vaihtui eristäytymiseen kotistudiossa ja kenttä-äänitykset luonnossa mielikuvituksen rakentamiin maisemiin Kööpenhaminan taivaan alla. Yllättävä suunnanmuutos tekoprosessissa kytkeytyy päivänpolttaviin teemoihin, jotka heijastuvat myös Sulkusen taiteessa.

”Pandemia kaikkine sosiaalisine seuraamuksineen, ilmastonmuutoksen kiihtyminen ja globalisaation skaala ovat herättäneet monet pohtimaan omia arvojaan sekä kyseenalaistamaan tapaa miten nykyään elämme. Näin on käynyt myös minulle”, Sulkunen kertoo.