Pehmoainon debyytti-ep:ltä löytyvä kappale nousi Suomen Spotifyn ensimmäiseksi

"Se on kyllä ihan hauska biisi... kai", Pehmoaino kommentoi Haluun takas mun perhoset -kappaletta Rumban taannoisessa haastattelussa.

Pehmoaino julkaisi 11.3. debyytti-ep:nsä Kaukana kotoa, jolta löytyvä Haluun takas mun perhoset -kappale on nyt kivunnut Spotifyn ensimmäiselle sijalle, ollen näin Suomen tämän hetken kuunnelluin biisi.

Kappale on tunnelmaltaan armollinen mutta sitäkin viiltävämpi kertomus niistä palavista hetkistä, kun aiemmin turvaa ja lepoa tarjonnut ihmissuhde heilahtaa pois uomistaan juuri sen verran, että muutos ei ole näkyvä, mutta kuitenkin sisuksia epämääräisesti jäytävä. Melodisen sydämellinen tausta ja Pehmoainon seesteisen huoltapitävä ääni pyöristävät kappaleen reunoja, mutta kokonaisuudesta välittyy silti se pureva huoli, joka eron hiipiessä alkaa verhota ennen niin pilvettömiä taivaita.

Toisaalta Haluun takas mun perhoset on täydellinen juuri orastavassa surumielisyydessään, sillä tieto rakkaan ihmisen menettämisestä tuo parhaimmillaan esiin kiitollisuuden kauniista hetkistä ja unohtuneen tunnemuiston alkuaikojen väreilevästä ihmetyksestä, jonka toinen pelkällä läsnäolollaan onnistui luomaan. Biisi onkin pohjimmiltaan kunnianosoitus sille mistä saatetaan olla päästämässä irti, mikä on arvokas eikä ollenkaan itsestäänselvä paikka seistä silloin kun vaihtoehtoina voisi olla myös esimerkiksi katkeruus tai iva.

Rumban parin viikon takaisessa Tutkalla-haastattelussa Pehmoaino kertoi tehneensä kappaleen jo jokin aika sitten. Artisti muistelee helposti rakentuneesta biisistä olevan olemassa lukuisia sovituksia, kuten akustinen ja synapop-versio, jotka hän haluaisi joskus jakaa johonkin. ”Se on kyllä ihan hauska biisi… kai”, Pehmoaino sanoo haastattelussa pienesti empien. ”Se tuntui nyt oikealta julkaista, koska olin jo jonkin aikaa mietiskellyt mitä sille tehdään. Nyt voi siirtyä eteenpäin, eikä enää miettiä sitä.”

Kuuntele Pehmoainon debyytti-ep alta.

Lisää luettavaa