Pesso julkaisi uuden singlen, jonka aiheeksi valikoitui tennis – mukana menossa Pykäri

Uutta Pessoa.

02.02.2024

Emma-gaalassa kriitikoiden valinta -kategorian voittanut Pesso julkaisi kolmannen singlensä tulevalta albumiltaan.

Tuoreella Tennistä-kappaleella fiittaa mukana myös toinen Emma-palkittu artisti, Pykäri. Aiemmin levyltä on julkaistu singlet Kermavaahtoo sekä Kauan (ihan liian). Kahden Emma-voittajan yhteistyö lähti Pesson aloitteesta:

”Mä selasin menneiden vuosien Emma-voittajia ja katoin kenen nimi alkais P:llä. Aiheeksi valikoitui tennis, tietenkin molempien lajiin vihkiytymisen vuoksi.”

Siinä missä Pesson edellinen albumi 33 keräsi paljon kiitosta vuosituhannen vaihteen poikabändiestetiikkaa ja saman ajan yhdysvaltaisia hiphop/R&B -sävyjä yhdistelevästä maailmastaan, kuullaan tulevalla inpiraatiota jälleen 2000-luvun alkutaipaleilta – joskin tällä kertaa brittimusiikin saralta:

”Viime levyllä inspiroi 2000-luvun alun jenkki-hiphop ja R&B ja tulevalla levyllä vaikutteita on paljon samalta aikakaudelta, mutta enemmän brittimusan puolelta, kaikesta Sugababesista Didoon ja Gorillaziin”, artisti kertoo ja jatkaa:”Ajatuksena oli lähteä tekemään tulevalle levylle kevyempiä ja lohduttavia kappaleita, mutta surumielisiähän niistä tuli. Ehkä vaan täytyy hyväksyä, että oon sad boi Pesso. Vaikka nää kappaleet ei nyt onnistuis mua lohduttamaan niin se saa päivään aina hyvän startin, että aamukahvin ääressä voi katsella Emma-patsasta.”

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa