Piirrän Cheekin joka päivä-kuvataideprojekti saavuttaa kliimaksinsa tänään avautuvassa näyttelyssä – nyt vain jännätään saapuuko muusa Cheek paikalle

Maa kiersi auringon, sillä välin syntyi 365 Cheek-lyijykynäpiirrosta. Nämä ovat näytteillä Creat-galleriassa Helsingissä 26.4.-8.5.

26.04.2018

Aivan alkumetreiltä asti Rumban tiiviisti seuraama kunnianhimoinen Piirrän Cheekin joka päivä -taideprojekti huipentuu 365 kuvaa Cheekistä -näyttelyyn Creat-galleriassa Helsingissä.

Lue täältä, mitä taiteilija Matti Närekangas kertoi Rumballe mietteistään projektin alkuvaiheessa, vain kolmen Cheek-lyijykynäteoksen valmistuttua.

Projekti eteni mallikkaasti ja sitä analysoitiin Rumban taidekriittisen osaston toimesta pintaa syvemmältä sadan teoksen välein täällä ja täällä.

Nyt vuosi alkaa olla täynnä. Projekti on kerännyt lähemmäs 10 000 seuraajaa sosiaalisessa mediassa ja se on huomioitu jokaisessa vähänkään aikaansa seuraavassa viihdejulkaisussa.

Närekangas saattelee projektinsa päätökseen olemalla paikalla näyttelyssä sen koko keston ajan ja piirtää siellä loput valmistuvat kuvat. Viimeinen kuva valmistuu näyttelyn viimeisenä päivänä 8.5., joten 365 kuvaa sisältävä kokonaisteos on näytillä vain yhden ainoan päivän.

Kaikki taideprojektin aikana valmistuneet 365 lyijykynäpiirrosta A3-koossa ovat näyttelyssä esillä ja ostettavissa. Puolet mahdollisista voitoista Närekangas lahjoittaa Suomen Mielenterveysseuralle.

Avajaisten yhteydessä 26.4.2018 järjestetään myös After Gallery -klubi Bar Loosessa. Klubilla esiintyvät  Närekankaan oma yhtye Trio Pussit, lavarunoilija Elsa Tölli sekä verbaaliakrobaatti, lyyrinen trapetsitaiteilija ja taiteen moniottelija Dxxxa D.

Rumba onnittelee Närekangasta upeasta periksiantamattomasta työstä ehdottomasti vuoden mielenkiintoisimpiin lukeutuvan projektin takana.

 

Lisää luettavaa