”Pitkällisten mietintöjen tuloksena olemme päätyneet vaikeaan ratkaisuun” – Chromatics ilmoitti lopettavansa

Adam Miller, Ruth Radelet ja Nat Walker tiedottivat asiasta ilman Johnny Jeweliä.

Chromatics Flow-festivaalilla 2012.
Sami Heiskanen

Chromatics-yhtyeen jäsenet Adam Miller, Ruth Radelet ja Nat Walker tiedottavat, että bändi on päätetty lopettaa.

”Pitkällisten mietintöjen tuloksena olemme päätyneet vaikeaan ratkaisuun lopettaa Chromatics”, edellä mainitun kolmikon allekirjoittamassa lausunnossa lukee.

”Olemme ikuisesti kiitollisia rakkaudesta ja tuesta, jota olemme saaneet faneiltamme ja ystäviltämme tällä matkalla. Tämä on ollut unohtumaton kappale elämissämme, emmekä olisi suoriutuneet siitä ilman teitä. Odotamme tulevaisuutta innolla ja tulette kuulemaan uusista projekteistamme.”

Miltei yhtyeen alkumetreiltä mukana olleen, Chromaticsin soundin kehitykseen suuresti vaikuttaneen multi-instrumentalisti ja tuottaja Johnny Jewelin allekirjoituksen puute herättää huomion ja kysymyksiä. Jewelin edustaja antoi Stereogumille ympäripyöreän lausunnon: ”Johnny on ylpeä työstään tässä projektissa ja hän jatkaa musiikin tekoa ja hienojen artistien tukemista levymerkillään Italians Do It Better.”

Chromaticsin italodiskosta hienovaraisia vaikutteita ottaneen elektronisen indiepopsoundin esitellyt Night Drive (2007) sai osakseen kriitikoiden suosiota. Suuremman yleisön tietoisuuteen yhtye nousi Drive-elokuvan (2011) soundtrackin myötä. Sitä seurannut albumi Kill for Love (2012) päätyi lukuisten musiikkimedioiden vuosilistoille ja sen kappaleita muiden muassa tv-sarjoissa Gossip Girl ja Mr. Robot.

Portlandilaisbändi esiintyi Suomessa ainoastaan kerran, Flow-festivaalilla vuonna 2012, jonne se oli buukattu myös koronaviruksen perumaksi kesäksi 2020.