PME:lle kiinnitetty artisti kääntää uuden sivun urallaan – ”Vitun crayy”

Yrjänä julkaisi ensimmäisen oman biisinsä yli vuoteen.

07.04.2024

Debyyttilevynsä helmikuussa 2023 julkaissut Yrjänä on aloittanut uuden vaiheen urallaan. Omakustanteena tähänastisen tuotantonsa tehnyt artisti on kiinnitetty PME:lle, jonka kautta ilmestyi perjantaina 5. huhtikuuta hänen ensimmäinen singlensä yli vuoteen.

Cray-biisissä kuuluu Yrjänälle ominaisia tuotannollisia vaikutteita ja tuttua yrjänämäistä äänenkäyttötekniikkaa, mutta määrätietoisen energiansa puolesta kappale on myös selkeä siirtymä uudelle sivulle, hypähdys ennenkokemattomaan ja kimmeltävään lukuun.

”Tämä ei ole mikään sanoma-biisi. Tämä on keho-biisi, irtiottoa, hölmöksi mut leijasti… vitun crayy!” Yrjänä luonnehtii tiedotteessa.

Biisiä kuvaakin parhaiten se, ettei sitä voi analyyttisen pyörittelyn kautta kuvata täydessä potentiaalissaan. Yrjänän Sulle rakas -debyyttilevyn viehättävimpiä ominaisuuksia on sen kokonaisvaltaisesti kehoon menevä tanssittavuus, ja Crayn kohdalla kehollinen ja tanssittava energia onkin pitkälti koko kappaleen pointti.

Hengästyttävästi pumppaavan diskoisen soundin lomasta kaikuu lauseita, joista heijastuu kaikki, mitä ihminen hakee itselleen juhlahumuisen yön ikuisista huuruista. Ääriviivoista vapaa euforia ja toisen ihmisen kautta peilattu nautinnonhakuinen avosydämisyys näkyvät lauseissa, joissa ei sisällöllisesti ole mitään omaperäistä, mutta jotka juuri triviaalin muotonsa ansiosta vievät suoraan syvemmistä merkityksistä vapaan sekoilun juurille.

Ihmisellä on eskapistinen tarve latautua arkisen todellisuuden vastakohtauniversumissa, ja Cray lupaa huolehtia siitä tarpeesta.

”Olen genresulatusuuni. Tuoretta kehollista melodista ja rytmikästä soundia pop-rnb-hip hop vaikutteilla. Biiteissä on juonenkäänteitä ja laulumelodiat vie taivaisiin”, Yrjänä kuvailee.

Lisää luettavaa