Provinssi ehdolla kansainvälisessä musiikkialan palkintogaalassa

Provinssi on Arthur Awards -gaalan ainoa suomalainen ehdokas.

09.11.2023

Kansainväliset musiikkialan ammattilaiset ovat valinneet Provinssin kahdeksan parhaan festivaalin joukkoon livemusiikin merkittävimpiin kuuluvan kansainvälisen ammattilaistapahtuma ILMC:n yhteydessä järjestettävässä Arthur Awards -palkintogaalassa. Palkintoa on verrattu livealan Oscariksi.

Lisäksi Provinssin parissa merkittävää työtä tehnyt Fullsteam Agencyn perustaja Rauha Kyyrö on gaalassa ehdolla Vuoden promoottoriksi. Kyyrö on yli 20-vuotisen uransa aikana tuonut Suomeen satoja kansainvälisiä huippunimiä Princestä Ed Sheeraniin ja Slipknotiin sekä vastannut Provinssin artistikiinnityksistä vuosina 2015-2022. Lisäksi Kyyrö toimii lukuisten kotimaisten artistien agenttina.

Provinssin lisäksi Vuoden festivaaliksi ovat ehdolla ranskalainen Rock en Seine, saksalainen Wacken, hollantilainen Lowlands, brittiläinen Hyde Park, espanjalainen Mad Cool sekä belgialainen Pukkelpop. Ehdokasvalinnat on tehnyt 150 anonyymin musiikki- ja livealan edustajan raati.

Arthur Awards -gaala järjestetään Lontoon Royal Lancaster -hotellissa 29. helmikuuta. Palkintoäänestys on käynnissä musiikkialan ammattilaisille suunnatun IQ Magazinen tilaajille sekä ILMC:n jäsenille.

Vuodesta 1979 asti järjestetty Provinssi on ehdolla myös European Festival Awards 2023 -palkinnon saajaksi Vuoden Medium-Sized Festival -kategorissa, jonka avoin yleisöäänestys on parhaillaan käynnissä täällä. Suomalaisista festareista ehdolla ovat myös Qstock ja Ruisrock. European Festival Awards -palkinnot jaetaan tammikuussa Hollannin Groningenissä järjestettävän Eurosonic-tapahtuman yhteydessä.

Lisää luettavaa