Radioheadin Thom Yorke lämpenee viimein ”kuolevan ruumiin viimeiselle rupsulle”

Brittibändin ja Spotifyn välit lämpenevät pikkuhiljaa.

Alex Lake

Mitäs muutakaan tuo voi tarkoittaa, kuin sitä että vuonna 2013 otsikonmukaisesti Spotifyta ruotinut Thom Yorke on myöntynyt Radioheadin mittavan diskogragrafian saatavuuteen kokonaisuudessaan Spotifyssä.

Radiohead otti etäisyyttä suoratoistopalveluun kolme vuotta sitten poistamalla sieltä kaiken musiikkinsa, mutta on lämmennyt sille pikkuhiljaa uudelleen. Tähän on myötävaikuttanut yhtyeen halu siirtää vanhan tuotantonsa oikeuksia Warnerilta XL Recordingsille.

Toukokuun 8. julkaistu A Moon Shaped Pool -albumi julkaistiin kaikissa muissa striimauspalveluissa, paitsi Spotifyssa, johon se lisättiin kuukautta myöhemmin. Kesällä julkaistiin myös In Rainbows -albumin bonusmateriaalit ja tänään viimeisetkin linnakkeet kaatuivat, kun King of Limbs -albumin b-puolet Super Collider ja The Butcher sekä vuoden 2009 singlet These Are My Twisted Words ja Harry Patch (In Memory of) lisättiin palveluun.

Jotain Yorkella on vielä hampaankolossa Spotifyn suhteen, sillä mies ei ole vielä antanut periksi soolomateriaalinsa striimausoikeuksista.