Rähinän artisti samplaa nostalgista jättihittiä kahdeksan vuoden takaa

Areksen uusi kappale sai alkunsa TikTokissa.

09.10.2022

Rähinän artisti Ares julkaisi perjantaina uuden singlen nimeltä Olkapää. Kyseessä on Areksen toinen single sitten viime vuonna julkaistun Skala-nimisen debyyttialbumin, jolla kuultiin vierailijoita Fintelligensistä Turistiin ja Lewizkiin.

Olkapää-biisin tekotapa ei ole kaikista perinteisin, mutta ilmentää kyllä nykyajan musiikkiteollisuuteen asti ulottuvia sosiaalisen median ilmiöitä. Kappale nimittäin syntyi TikTokissa:

”Olkapää syntyi TikTok Livessä Danitellon kanssa ehkä vähän yli kuukausi sitten”, Ares kertoo. ”Mä olen tosi tarkka siitä, että kirjoitan aina mun omat tekstit, mutta tässä tapauksessa kertsi kirjaimellisesti putosi biitin päälle mun mielessä. Jengi vaikutti tykkäävän siitä, joten soitin seuraavan päivänä Robinille ja hän fiilasi tosi paljon biisiä. Tämä päätyi vähän muuttamaan suunnitelmia ja olemaan seuraava sinkku.”

Robin liittyy kuvioon siten, että biisissä samplataan hänen Sua varten -hittiään vuodelta 2014. Toiveikkaan lennokas mutta tarinallisesti ei kaikista perinteisimmällä tavalla romanttinen kappale yhdistelee samplensa kautta nostalgisia vivahteita moderniin drillikomppiin.

Ares on tänä vuonna vieraillut muun muassa Jami Faltinin debyyttialbumilla ja Lewizkin Uptown Baby -singlellä yhdessä Averagekidluken sekä Seattlesta ponnistavan Xavier Weeksin kanssa.

Kuuntele Olkapää alta.

Lisää luettavaa