”Rajattomuus viehättää”- Haastattelussa Alove

Alove julkaisi juuri uuden singlen.

Joonagraphics

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Sexmane, sen löydät täältä.

Tällä kertaa on Ylex:n Nosteessa-kilpailustakin tuttu Alove, joka kiinnitettiin juuri Universalille. Nyt muusikko julkaisi ensimmäisen sinkkunsa Universalin kautta. Moderni artisti tutustuu moderneihin teemoihin Paremmin ku koskaan -sinkullaan.

Meneekö kuitenkaan paremmin kuin koskaan? Siihen ja musikaalisiin visioihinsa artisti paneutuu Rumban haastattelussa.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Oi kumpa soisi jotain napeissa just nyt, mut mä oon valitettavasti kadottanut mun kuulokkeet. Ne jäi kai sporaan viime viikolla tai en oo kylkä ihan varma, mutta anyway ne on hävinnyt jonnekkin. Kulutan paljon aikaa autossa Helsinki-Lahti välillä, kun ajelen studiolle. Autossa tulee kuunneltua musiikkia laidasta laitaan moodista riippuen. Viimeksi looppasin koko matkan MCR:n Black Paradee. Mut joo tosiaan, nappikuulokkeissa ei soi mikään.”

Mist sä tuut?
”Mä oon Alove, artisti ja kai esittävä taiteilija. Heräsin tänään himasta lattialta katuvalojen loisteeseen, että sieltä mä kai tuun, jostain pimeästä. Tuun vähän sieltä täältä, mutta nykyään oon täältä Helsingistä, ’where ever you go – there you are’. Tähän ollaan päädytty kyl monen mutkan ja sattuman kautta.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Oon kasvanu perheessä missä musiikki on ollut aina läsnä. Se on ollut skidistä saakka osa arkea ja siihen on jotenkin saanut kasteen.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Lähtökohtasesti oon enemmän biisien kuuntelija kuin artistin. En osaa nimetä yhtä artistia, joka ois yksin merkittävästi vaikuttanu musaan tai sen tekemiseen. Haluan ammentaa omaan musaa paljon elementtejä eri genreistä ja rikkoa rajoja. Niin punkista tai metallimusasta kuin klassisesta tai puhtaammista pop- ja r&b-biiseistä.”

”Jos palataan kuitenkin vuosissa takasin niin kiinnostukseni suomalaiseen rap-musiikkiin heräsi Ruudolfin -Doupeimmat Jumala seivaa -levyn ja Finteligenssin jälkeen. Tän jälkeen olin reilun kymmenen vuotta sielunkumppaneita emorockin ja metallimusan kanssa. My Chemical Romance, Metallica ja Avenged Sevenfold olivt kovassa huudossa yläasteella.”

Supervoimasi?
”En itse ehkä sanoisi supervoimaksi, mutta se etten ole riippuvainen muista tekijöistä vaan pystyn sanoittamaan, säveltämään ja tuottamaan biisejäni itse. Ainakin se on hyvä voimavara. Oon myös hyvä vaatimaan itseltäni ja muilta, se on sellainen ässä hihassa. Laitan yleensä asiat tapahtumaan. ’Tee > puhuminen’ -Lewizki”.

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Lyriikoihin, jotka oikeasti tuntuu ja tarkoittaa jotain ja genreen, joka ei ole puhtaasti missään genressä. Oon saanu palautetta, että mun ääni on tosi persoonallinen ja laulusaundi erilainen. Toivon, että kuuntelijat löytää mun äänen kautta mun biisien lyriikat.”

Alove?
”Alove tulee siitä mitä musiikkini edustaa; ”ei love”, joka hyvin kuvastaa artistiminäni maailmaa. Biisit kertoo nuoren miehen kamppailusta, parisuhteista, päihteistä tai muuten vaan eletystä elämästä. Ehkä koko homma kulminoituu siihen, että kerron tarinoita henkilöstä, joka yrittää ratkaista asioita tietäen, että ei välttämättä onnistu siinä. Rappioromantiikka on isosti läsnä.”

”Tärkeintä mulle on luominen. Se, että pystyy toteuttamaan uusia ideoita, eikä rakenna muureja itsensä ympärille. Rajattomuus viehättää.”

Paremmin ku koskaan?
”Paremmin ku koskaan ottaa ironisesti kantaa tällä hetkellä vallitsevaan pinnalliseen kulttuuriin.”

”Aina kun kysyy jengiltä, että miten menee, niin kaikki sanoo, että ’kaikki on hyvin’, vaikka todellisuus onkin ihan toisenlainen. Vaikka menis huonosti, niin se piilotetaan tekohymyn taakse.

”Biisissä tuodaan esiin kysymys siitä, että miten ja miksi ulkokuori pitää olla aina niin kiillotettu. Ihmisillä on liian kova tarve todistella elämän ulkoisia asioita niin, että ne näyttäytyy parempana kun ne onkaan. Somessa erityisesti vieraannutaan helposti todellisuudesta. Tää on eka sinkku, koska biisi avaa hyvin tulevaa soundimaailmaa ja yleisfiilistä. Mutta musaa on valmiina paljon ja jatkoa on luvassa hyvinkin pian!”

Päivitys: biisin nimessä ei ole sanaa ”aiemmin” vaan koskaan.