”Rasistinen ja loukkaava hyökkäys” – Morrisseyn leirissä suututtiin Simpsons-jaksosta

Laulajaa muistuttava hahmo vieraili viikonloppuna piirrossarjassa.

Fox/Matt Groening

The Simpsons -sarjan uusin jakso on nimeltään Panic on the Streets of Springfield. Nimi on viittaus The Smithsin kappaleeseen Panic. Jakson synopsiksessa kerrottiin, että Lisa saa mielikuvituskaverikseen masentuneen brittilaulajan 1980-luvulta.

Morrisseyta muistuttavan hahmon nimi oli Quilloughby, ja sen äänenä toimi Benedict Cumberbatch. Quilloughbyn entisen yhtyeen nimi oli The Snuffs, jonka hittibiisejä Simpsoneissa olivat How Late Is Then, What Difference Do I Make? ja Hamburger Is Homicide.

Morrisseyn Facebook-sivulla sarjan jaksoa odotettiin riemulla, mutta tänä aamuna ääni kellossa oli muuttunut.

”Kuinka alas sarjan käsikirjoitus onkaan viime vuosina vajonnut”, Morrisseyn virallisen Facebook-sivun päivityksessä kirjoitetaan. Päivitystä ei ole allekirjoitettu, ja Morrisseysta puhutaan kolmannessa persoonassa, joten tekstin takana voi olla artistin manageri tai muu edustaja.

”Simpsonit aloitti luomalla mainiota oivalluksia moderniin kulttuurikokemukseen, mutta on taantunut halvalla vastakkainasettelulla ja ilkeämielisillä huhuilla rahastukseksi”, teksti jatkuu.

”Ohjelma käyttää vihamielistä taktiikkaa, kuten esittää Morrisseyn ylipainoisena, vatsa paidan alta roikkuen. Se saa mietiskelemään, että kuka se loukkaava, rasistinen ryhmä oikeastaan on.”

”Vielä pahempaa, Morrisseyn hahmon rasistiksi väittäminen ilman esimerkkejä on vain ja ainoastaan solvaus. Heidän pitäisi katsoa itseään peilistä.”

”Simpsons-näyttelijä Hank Azarian taannoinen anteeksipyyntö koko Intian maalta rakenteellisen rasismin ylläpidosta kertoo kaiken.”

Teksti vastaa Simpsons-jaksossa ilmeisesti esitettyihiin ”väitteisiin”: Morrissey ei ole koskaan tehnyt mitään vain rahastaakseen fanejaan, haastanut häntä vastaan hyökänneitä oikeuteen, lopettanut mahtavien keikkojen esittämistä, ja hän on edelleen vegaani ja eläinten oikeuksien puolustaja.

”Simpsonsin käsikirjoittajat ovat lopettaneet luomisen ja muuttuneet loukkaavaksi ja rasistiseksi.”

Tekstin kruunaa kuin suoraan Trumpin oppikirjasta napattu lause:

”Ei ihme, että Simpsonien katsojaluvut ovat laskeneet surkeiksi viime vuosina.”