Rekami menee epämukavuusalueelle

Karonkka lähestyy.

Tuomas Mikkonen

Rekami julkaisee Karonkka-albumin 30. lokakuuta. Nyt on viimeisen singlen aika, Lukot-kappaleella kuullaan vierailevana artistina Ainaa.

Tällä kertaa perinteitä kunnioittavalta, mutta myös moderneja elementtejä arvostavalta artistilta tulee jotain aivan muuta. Tiedotteella hän kertoo menneensä epämukavuusalueelle optimistinen pilke silmäkulmassa.

”Jätin artistiroolin ja siihen liittyvät odotukset syrjään ja kirjoitin itselleni siitä, mitä sillä hetkellä halusin kuulla. Lukot -biisin ajatus syntyi, kun Uudenmaan rajat iskettiin säppiin, ja ymmärsin, etten tiedä milloin pääsen käymään kotikonnuilla taas. Jouduin availemaan lukkojani, vapauttaen itseni tekemään loputkin biisit albumille.”

Kappaleella käsitellään sanan mukaisesti henkisten lukkojen avautumista. Tätä sanomaa tukee biitti, jolle on saatu virkistävää kaikua Inga Sulinin Kesäyö-kappaleen samplesta. Rekami kertoo asiasta näin Rumballe:

”Sample löytyi kun etsin yleisesti vaan sellasta vanhempaa kotimaista biisiä missä olisi soulia äänimaailmassa ja mahdollisesti Roc Marciano-tyyppinen luuppi johon voisi vain tiputella. Inga Sulinin Kesäyö tuntu heti oikealta tähän. Itselle sekä tuottajana että kirjottajana tuntui hyvältä, kun Inga henkilökohtaisesti kehui tätä mikä tehtiin.”

Katso kappaleen musiikkivideo alta, videosta vastaa Hillside Visuals.