Ricky Martiniin kohdistunut oikeusjuttu peruttiin – lähisukulainen syytti laulajaa insestistä ja väkivallasta

Martin olisi voinut saada jopa 50 vuoden vankeustuomion.

Maailman suosituimpiin latinopoppareihin lukeutuva Ricky Martin määrättiin heinäkuun alussa määräaikaiseen lähestymiskieltoon.

Lähestymiskieltoa oli hakenut Martinin 21-vuotias siskonpoika Dennis Yadiel Sanchez, joka väitti olleensa suhteessa laulajan kanssa seitsemän kuukauden ajan. Sanchez väitti kaksikon eronneen riitaisissa merkeissä, jonka jälkeen Martin oli vainonnut ja vakoillut häntä. Sanchez kertoi ”pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta”.

Siskonpoika nosti Martinia vastaan oikeusjutun, jossa hän syytti laulajaa fyysisestä ja henkisestä väkivallasta. Puerto Ricon lain mukaan Martin olisi voinut saada jopa 50 vuoden vankeustuomion insestistä.

Nyt kanne on kumottu Sanchezin vetäydyttyä syytöksistään.

Martin on kiistänyt kaikki syytteet alusta asti asianajajiensa välityksellä.

”Ricky Martin ei ole, tietenkään, koskaan ollut, eikä tule ikinä olemaan minkäänlaisessa seksuaalisessa tai romanttisessa suhteessa siskonpoikansa kanssa. Tämä väite on paitsi valheellinen myös kuvottava. Toivomme, että tämä (syytteen jättänyt) mies saa kiireellisesti tarvitsemaansa apua. Ennen kaikkea odotamme tämän inhottavan tapauksen hylkäämistä heti, kun tuomari on nähnyt faktat”, Martinin tiimi tiedotti aiemmin.

Laulajan asianajajat ovat julkaisseet uuden lausunnon syytteiden rauettua. Tiimi painottaa tiedotteessaan, että kanteen nostanut, mahdollisesti mielenterveysongelmainen henkilö vetäytyi jutusta omasta tahdostaan eikä esimerkiksi painostuksen alla. Koko lausunto löytyy Martinin twiitistä jutun lopusta.

Martin kommentoi tapausta myös itse eilen julkaistulla videolla.

Olen työskennellyt artistina koko maailman silmien edessä lähes neljän vuosikymmenen ajan, enkä ole koskaan aiemmin kohdannut mitään näin vahingollista. Jouduin valheen uhriksi, ja valitettavasti hyökkääjä oli perheenjäseneni. Toivon hänelle pelkkää hyvää, toivon hänen löytävän valon”, laulaja sanoo videolla.

Tämä valhe aiheutti vahinkoa minulle, aviomiehelleni, lapsilleni, vanhemmilleni ja perheelleni. En voinut puolustaa itseäni oikeusprosessin takia, sillä minun täytyi olla hiljaa kunnes oli vuoroni puhua tuomarille. Tänään oli se päivä, ja nyt on toipumisen aika. Minuun sattuu nyt, mutta löydän vielä rauhan ja näen valoa tunnelin toisessa päässä – olen pystynyt siihen ennenkin.”

Martin on ollut aviopuolisonsa Jwan Yosefin kanssa yhdessä vuodesta 2016. Parilla on neljä sijaissynnyttäjän avulla syntynyttä lasta.

Lisää luettavaa