Lihateollisuus äpäröi – rokkilegenda Jettiltä evättiin pääsy kiitospäivän paraatiin kasvissyönnin takia

18.11.2013

Karja- ja lihateollisuus torspoilee muuallakin kuin Suomessa.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikimedia Commons

New Yorkissa järjestetään tänäkin vuonna perinteinen kiitospäivän paraati. 28. marraskuuta vietettävä kiitospäivä on rapakon toisella puolen suunnaton juhla, jolloin jenkkiläläiset vetävät naamansa täyteen kalkkunaa ja muita herkkuja. Rokkilegenda Joan Jett ei kalkkunaa naamaansa työnnä sillä hän on kasvissyöjä eikä näin ollen eläinten ruumiisiin puputusmielessä koske. Tänä vuonna hänen oli silti tarkoitus osallistua South Dakotan edustajana New Yorkissa järjestettävään perinteiseen, Macy’s-kauppaketjun järjestämään kiitospäivän paraatiin.

South Dakotan karjatilallisten kollektiivinen valitus Jettin lihansyömättömyydestä aiheutti kuitenkin sen, että Jett siirrettiin syrjään South Dakotan paraatipaikalta. Esimerkiksi eläinoikeusjärjestö PETAa kannattavan Jettin (tsekkaa vaikka kuva) katsottiin olevan huono ihminen edustamaan South Dakotaa ja sen kuolleita ja kidutettuja eläimiä popsivia kansalaisia.

Ihan täysin syrjään Jettiä ei kuitenkaan heitetty, vaan hän saa esiintyä yhtyeensä kanssa paraativäelle toisen paraatiauton lavalta. Kaipa tässä kävikin nyt niin, että kaikki voittivat: South Dakotan karjatilalliset voivat nukkua yönsä hyvin nyt kun vegaani on saatu väännettyä muualle, ja samaan aikaan PETA ja Jett saivat suunnattomat määrät julkisuutta hyvän asiansa puolesta.

Lisää luettavaa