Sanni, Nicole Willis ja presidentti Tarja Halonen nähdään Maailma kylässä -festivaaleilla

Maailma kylässä julkisti esiintyjiään.

Julius Töyrylä

Maailma kylässä julkisti ensimmäisiä esiintyjiään.

Festivaalilla esiintyvät muun muassa Sanni, Nicole Willis & Gospel Helsinki sekä presidentti Tarja Halonen. Festivaali järjestetään 29.–30. päivä toukokuuta Suvilahdessa. Tapahtumaa vietetään Helsingissä sekä virtuaalisesti netissä.

Maailma kylässä -festivaalilla vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Koronapandemian takia festivaalin järjestämisessä varaudutaan mahdollisiin yleisökapasiteetin rajoituksiin sekä muihin turvatoimiin.

”Festivaali järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa, joten täysin virtuaalinen festivaali on myös mahdollinen, mikäli pandemiatilanne on yhä akuutti toukokuun lopussa. Puhelavan ohjelma striimataan verkkoon aiempien vuosien tapaan, ja mikäli toteutamme festivaalin virtuaalisena, verkon kautta pääsee seuraamaan myös elokuvia, konsertteja ja lastenohjelmaa”, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

”Totta kai toivomme, että pääsemme kohtaamaan Suvilahdessa – uskon, että sadat näytteilleasettajamme ja kymmenet esiintyjät toivovat myös tätä. Mutta kaikki on tietenkin kiinni viranomaisten ohjeistuksista ja toisaalta siitä, kuinka pitkälle tilannetta voidaan ennustaa. Näin ison tapahtuman toteutusmuodon pitää olla selvillä viimeistään maaliskuussa”, Korpi jatkaa.

Festivaalin asiaohjelmassa muun muassa presidentti Tarja Halonen puhuu kestävästä tulevaisuudesta.

Festivaalien Facebook-sivuille pääset tästä.