Sarah Davachi ja Ellen Arkbro Suomeen

Nykymusiikkia voi kuulla pian taas kirkossa.

Fullsteam Agencyn suursuosion saaneiden Temppeliaukion kirkon konserttien sarja saa jatkoa, kun kaksi nykymusiikin mielenkiintoisinta artistia, ensi kertaa Suomeen saapuvat Sarah Davachi ja Ellen Arkbro esiintyvät kirkossa torstaina 14. maaliskuuta.

Konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteessä ja Tiketissä perjantaina 21. joulukuuta.

Calgaryssa syntynyt, mutta nykyisin Los Angelesissa vaikuttava elektroakustisen musiikin säveltäjä Sarah Davachi käyttää moniulotteisten sävellyksiensä syntyyn laajaa instrumenttien kirjoa analogisyntetisaattoreista ja samplereista ihmisääneen sekä monipuolista akustisten instrumenttien palettia jousisoittimista puupuhaltimiin ja pianoihin.

Laajasti maailmaa hyvin erilaisten artistien, kuten Grouperin, The London Contemporary Orchestran, Loren Connorsin, Kara-lis Coverdalen ja kokeellisen elokuvatekijä Paul Clipsonin kanssa kiertäneen Sarah Davachin viimeisin kokopitkä julkaisu Gave in Rest sai inspiraationsa katedraaleista ja varhaisesta musiikista.

Tukholmalainen säveltäjä ja äänitaiteilija Ellen Arkbro työstää yksinkertaista, mutta pinnan alta jykevää ja syvää musiikkia. Kuulijat osaksi musiikkiaan sulattavan säveltäjän viimeisin julkaisu For Organ and Brass on kokoelma äänitteitä, joissa yhtä aikaa hellin ja ankarin sykkein syleileviä sävellyksiä kantaa renessanssiajan urkujen, torven, pasuunan ja tuuban intonaatiot. Albumi äänitettiin Saksan Tangermündessa St. Stephen’sin kirkon lähes 400 vuotta vanhoilla uruilla.

Helsingissä on luvassa harvinaista herkkua, kun sekä Davachi että Arkbro soittavat soolokonsertit uruilla.

Lipputiedot ja tarkempaa infoa löydät keikan tapahtumasivulta täältä.

Lisää luettavaa