Säteilevä ryöpsähdys mehukkaan kesän keskeltä – Julia Delgadon video ensinäytössä

Kukoistavalla äänellä laulava folkmuusikko julkaisi kolmannen singlensä.

05.04.2024

Laulaja-lauluntekijä Julia Delgado julkaisi tänään perjantaina uuden kappaleen nimeltä Jännittää. Raikkaana ja kokeneena esiintyjänä tunnettu Julia Delgado pohjaa tuoreen kappaleensa vain akustiseen kitaraan ja omaan ääneensä.

Jännittää on valoa säteilevä ryöpsähdys kevään vaaleanvihreiltä porteilta tai vehmaiden kesäniittyjen keskeltä, ja Delgadon ilmeikkään äänen kuljettama huomionosoitus lämpöä nostattavalle ihmiselle. Hän on joku, joka on tarpeeksi lähellä ollakseen läsnä, mutta ilman sellaisia suhteelle määriteltyjä rajoja, jotka sallisivat tunteiden tasaantua.

Suomessa kesä kyllä tulee aina, mutta luottamus sen luonteeseen on häilyvää ja riippuvaista, sillä mitään takeita huoltapitävästä helteestä ei ole. Samalla tavalla Jännittää-kappaleessa kahden ihmisen välinen yhteys on ajelehtiva: sen lupaus voi kantaa ainoastaan tämän hetken yli, muttei enää ylihuomiseen.

Se ei silti ole mikään tragedia. Julia Delgadon äänessä kimaltaa riemastunut arvostus ja uskalias rauhoittuminen sen äärelle, mitä elämä seuraavaksi keksii ehdottaa. Lopussa on vain yksi pyyntö: ”Silitä mut vielä kerran uneen.”

Folkmusiikkia tekevä artisti julkaisi debyyttibiisinsä Nuoren parin tarina vuonna 2021, ja hänen toinen singlensä Sitä ennen ilmestyi viime joulukuussa Alakulttuuritalon kautta.

”Tätä mä olen tehnyt aina, mutta toisaalta en tiedä olenko vieläkään kunnolla päätynyt mihinkään. Tästä se vasta alkaa”, Delgado sanoi joulukuussa Rumban haastattelussa.

Katso alta kesän viipyilevän luonteen koskettavasti tavoittava musiikkivideo, joka on Teemu Saarion ja Sami Väkevän tekemä.

Lisää luettavaa