Sensaatioksi noussut Ramses II paljastaa, mitä Villieläin-hitti teki hänen toimeentulolleen: ”Ne työt ovat nyt jääneet taakse”

Ramses II julkaisee uuden singlen perjantaina. Rumba otti artistiin yhteyttä asian tiimoilta.

01.11.2022

Ramses II nousi loppukeväästä ilmiöksi.

Villieläin-kansansuosikki nousi Leijonien pukukopissa heidän voittobiisikseen kultajuhliin huipentuneissa jääkiekon MM-kisoissa Tampereella toukokuussa 2022. Villieläin nousi Spotifyn kärkisijalle, ja tähän mennessä se on ylittänyt platinalevyyn oikeuttavan rajan reilusti yli 11 miljoonalla striimillään. Suomen virallisen singlelistan top 5:ssä kappale viihtyi 15 viikkoa putkeen.

Perjantaina Ramses II:lta ilmestyy uusi kappale, jolla on mukana JVG. Rumba otti yhteyttä artistiin, ja kysyi muun muassa tunnistetaanko hänet kadulla, miten JVG-yhteistyö sai alkunsa ja tietenkin siitä kaikkia kiinnostavasta asiasta eli yksittäisen hitin tuomista potentiaalisista rahavirroista.

Ei ihan heti tule mieleen samanlaista koko kansan hittiä kuin Villieläin oli. Tunnistetaanko sinut kaduilla ja jos kyllä, miten ihmiset suhtautuvat sinuun? Miten elämäsi muuttui Villieläin-hitin jälkeen?

”Villieläimen suosio yllätti toki kaikki ja varmaan eniten minut itseni. Kyllä mua kaduilla ja kapakoissa tunnistetaan, normaalina arkipäivänä ihmiset eivät kuitenkaan hirveämmin lähesty. Keikkapaikoilla ja muuten iltaelämässä ihmiset lähestyvät rohkeammin. Yleensä haluavat yhteiskuvan tai tulla kiittämään biisistä. Selvästi suurin osa palautteesta ja lähestymisistä on positiivisia, mutta toki välillä tulee ihmisiä, jotka haluavat nähdä jonkinlaisia reaktioita ja lähestyvät negatiivisessa mielessä. Yritän hymyillä takaisin ja jättää nihkeät kommentit omaan arvoonsa.

Elämä on muuttunut tosi paljon. Viimeiset puoli vuotta olen kierrellyt Suomea, vetänyt upeita keikkoja ja tavannut mahtavia ihmisiä. Kiire on ollut, mutta on tämä ollut myös unohtumatonta aikaa.”

Tuhma-singlesi ei luonnollisestikaan ollut samanlainen hitti kuin Villieläin, vaikka sekin on Spotifyssä kerännyt kunnioitettavat 215000 kuulijaa tähän mennessä. Olet varmaan kuitenkin ihan sujut sen kanssa, että Villieläin on salamanisku, joka tuskin tulee toistumaan?

”Niin, kappaleen suosiotahan on todella vaikea etukäteen ennustaa, eikä biisin onnistumista voi suoraan katsoa pelkästään sen striimauksista. Toki myönnän, että nälkä kasvaa syödessä ja olisi upeaa tehdä toinenkin megahitti, mutta on epärealistista toivoa tai olettaa, että jokainen sinkku striimaisi jatkossa triplaplatinaa.

Aikanaan, kun Villieläin striimasi ensikertaa satatuhatta kertaa, en olisi voinut ikinä uskoa sitä todeksi. Nyt jokainen julkaisemani kappale on mennyt tämän rajapyykin ohi heittämällä, joten pidän sitä onnistumisena, vaikka kumpikaan seuraavista julkaisuistani Villieläimen jälkeen ei ole ollut megahitti.”

Eräiden Spotify-tilityslaskureiden mukaan 11 miljoonaa Spotify-striimiä tarkoittaa tuloina noin 45 000 euroa. Kaikkihan me tiedämme, ettei kaava ole näin yksiselitteinen, mutta oletko voinut kappaleen avulla keskittyä jo täysin musiikin tekemiseen ja esittämiseen?

”Tässä on ollut sen verran haipakkaa keikkojen ja kaiken muun kanssa, että en itse ole edes ehtinyt laittaa ajatusta sille, paljonko Villieläin on tuottanut rahaa striimeillään. Muotoillaan näin, että olin ennen viime kevättä vielä ravintola-alalla töissä ja ne työt ovat nyt jääneet taakse ja keskityn ainoastaan keikkailuun ja uusien biisien tekemiseen. Se on ollut aina unelmani ja koen suurta onnea ja kiitollisuutta, että saan keskittyä musiikkiin täysipäiväisesti.”

Miten JVG-yhteistyö sai alkunsa?

”Alusta asti, kun Löylyä lissää -biisiä valmisteltiin, puhuimme tuottajani Santtu Okkosen kanssa, että JVG olisi tähän täydellinen featti. Toki tiedostimme, että jäbät on varmasti todella kiireisiä, eivätkä lähde ihan joka juttuun ja alkuun se oli vielä sellaisella haavetasolla se ajatus.

Kesän lopulla vietin Flow-festareilla aikaa meidän yhteisen kaverimme kanssa ja rohkaistuin kysymään, että voisinko saada Villen yhteystiedot ja että olisiko hänen mahdollista kertoa Villelle alustavasti mitä meillä olisi mielessä. Sain yhteystiedon ja soitin Villelle. Hän lupasi kuunnella Jaren kanssa biisin ja palata asiaan. Pari päivää siinä meni, kun heiltä tuli viestiä takaisin about näin: ”Täähän on bängeri, messissä ollaan!” Se tuntui sillä hetkellä aika tosi upeelta.”

Mitä Ramses II:n elämässä ja uralla seuraavaksi tapahtuu?

”Kyllä me kovasti tehdään töitä sen eteen, että saadaan tehtyä lisää hyvää musaa ja pysytään keikkalavoilla. Tää on niin upea duuni, että haaveissa on vakiinnuttaa paikka Suomen musakentällä ja tehdä tätä jatkossakin. Nöyrästi silti katson tulevaisuuteen ja tiedostan, että paljon on opittavaa vielä, enkä ole valmis niin artistina kuin ihmisenäkään. Halu oppia ja kehittyä on kuitenkin valtaisa ja nautin joka hetkestä tällä matkalla.”

Lisää luettavaa