Seuraavaksi havainnollistamme, miksi Pertti Kurikan Nimipäivät on parasta, mitä Euroviisuille voi tapahtua

01.03.2015

Kuten olet saattanut jo jostain kuulla, punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät on Suomen edustaja Euroviisuissa toukokuussa. Hyvä, siis erittäin hyvä!

Kehitysvammaisten punkmuusikoiden valitseminen on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Toiset liputtavat valintaa ja kehuvat suomalaisten avarakatseisuutta, toiset punastelevat ja pelkäävät Suomi-kuvan ryvettyvän räävittömän punk-räyhäämisen vuoksi.

Tutkimme hieman artisteja ja yhtyeitä, jotka ovat joko mukana Itävallan viisufinaaliissa tai ainakin tyrkyllä sinne, ja lyhyenkiN silmäyksen perusteella olemme entistä vakuuttuneempia siitä, että Suomi teki täydellisen valinnan. Perustelemme näkemystämme promokuvamateriaalin avulla.

Espanjan edustaja Edurne edustaa jokseenkin tyypillistä euroviisuartistia: stailattu, puunattu ja kuvankäsittelyohjelmalla raa’asti fiksattu promokuva on kuin harlekiinipokkarin tai hivenen köykäisen fantasiakirjan kannesta. Edurnen kappaleen voi kuunnella tästä.

edurne_amanecer_portada

Maltan Amber puolestaan esittää kappaleen Warrior, joka on, no, ihan taattua euroviisupaatosta. Katso biisin vaihtelevan tarkalla lip syncillä toteutettu video tästä.

Amber-Warrior-Malta-Eurovision-Song-Contest-2014-2015

Moldova sen sijaan tarjoaa miespuolista kauneutta. Poikabändin solistilta näyttävä Eduard Romanyuta luottaa tanssipopin voimaan, uneliaiden silmien tenhoon ja ”Hey girl, remind me why we ain’t together” -sanoituksiin. Kuuntele herran kappale tästä.

Romanyta_1_Moldova

Italiakin arvostaa tyylikkäitä nuoria miehiä. Il Volo ilmoittaa Wikipediassa genrekseen ”operatic pop”, ja trion Grande Love -kisabiisin videolla riittää huokailua, kohtalokkaan hidasta kävelyä ja aistillisia metaforia. Katso pätkä tästä.

IlVoloBuonNatale_Italia

JA SITTEN ON MEIDÄN PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVÄT, JA SE BÄNDI ON JUSTIINSA SILLÄ TAVALLA KUIN HUVITTAA.

Photolies_Down_Pertti_K-3

PKN1

PKN18

kovasikajuttu_still4_photo_by_Marianne_Heikkinen-622x350

TORILLA TAVATAAN!

Lisää luettavaa