”Sideways-fiilis on ihmisten luoma, me vaan tarjotaan puitteet” – festivaalipromoottori on tyytyväinen uuteen alueeseen

Artemi Remes vastaili rakennuskiireiden keskeltä.

07.06.2018

Sideways-festivaalia vietetään tulevana viikonloppuna. Kaksi konkreettista asiaa on muuttunut: tapahtuma muutti Teurastamon punatiilimaisemista Helsingin jäähallin ympäristöön ja kasvoi samalla kolmepäiväiseksi.

Olemme pitkin viikkoa antaneet vinkkejä musiikkitarjonnan suhteen (perjantain tärpit tästä klikkaamalla, lauantai täältä ja sunnuntai tuosta), mutta uusi alue on vielä kysymysmerkki. Päätimme pirauttaa Sidewaysin promoottorille Artemi Remekselle, joka vastasi puhelimeen Nordikselta festivaalin rakennusurakan keskeltä.

”Ollaan rakennettu täällä maanantaista lähtien ja yötä myöten. Kun on uusi paikka, niin ei ole muodostunut vielä rutiineja. Haaste on ollut myös se, että tällä alueella ei ole vielä koskaan järjestetty mitään vastaavaa. Tänne on kuitenkin ollut helpompi rakentaa kuin Teurastamolle, kun ei jouduta rakentamaan alueen muiden toimijoiden ehdoilla ja väistellä liikennettä”, Remes kertoo.

”Mutta valmista tulee huomiseksi ja helvetin hyvältä näyttää jo nyt!”

Sidewaysin yhteydessä on usein puhuttu ”Sidewaysin hengestä” ja viihtyisistä puitteista. Miten promoottori kuvailisi uutta aluetta edellisvuosina Sidewaysissa käyneille?

”No, kyllähän puitteet on erilaiset. Tavoitteena meillä on kuitenkin ollut säilyttää samankaltainen fiilis, mutta eihän me voida punaisia tiilinpalasia tänne roudata. Täällä ei ole tosiaan aiemmin mitään vastaavaa järjestetty, joten alue on neitseellinen. Se tekee tästä kävijälle myös eksoottisen. Ja itse asiassa tämä on monipuolisempi kuin ennen, uskon myös että parempi paikka kävijöille. Lopulta se Sideways-fiilis on ihmisten luoma, me vaan tarjotaan puitteet. Kun tulet pääovista sisään, niin astut Sideways-maailmaan.”

Mikä on järjestäjäportaan arvio viikonlopun yleisömäärästä?

”Eniten mitä koskaan Sidewaysissa, 25 000. Mutta se on kolmen festivaalipäivän kesken jaettu, päiväkohtaista kapasiteettiahan me ei olla juuri kasvatettu. Lauantai tullaan myymään loppuun, perjantai ja sunnuntai näyttävät hyviltä myös.”

Mennäänpä sitten henkilökohtaisuuksiin: mitä esiintyjää odotat itse eniten?

”Vaikea sanoa, kun olen tyytyväinen ohjelmaan kokonaisuutena. Katse on myös varovaisesti jo seuraavissa vuosissa. Mutta jos lonkalta pitää jotain heittää, niin A Perfect Circle on siistiä saada vihdoin Suomeen, Young Fathersista diggaan paljon ja tuosta undergroundimmasta kamasta on pakko mainita Dead C. Eikä Sideways ole pelkkää artistien keikkojen katselua, toivon myös ehtiväni Lintukaraokeen!”

Kuulostaa siltä, että kaikki on sujunut mutkitta, mutta onhan jonkun asian jännitettävä. Mikä jännittää viikonlopussa?

”Tämä on enemmän toive kuin varsinaisesti jännitystä aiheuttava asia, mutta toivon että kaikki menee hyvin. Säästä en haluaisi puhua, mutta varmasti aina kun Suomessa järjestää jotain ulkona, niin jännittää sään pysyvän hyvänä.”

Sideways-festivaali 8.–10.6.2018 Nordiksella Helsingissä. Lisätietoja löytyy festivaalin kotisivuilta.

Lisää luettavaa