Sigur Rós julkaisi uuden levyn, anteeksi, ”loppumattoman soittolistan”, jonka videoversio on puhdasta ASMR-kamaa

Vietä tunti Liminal-nimisessä Sigur Rós -ekosysteemissä.

08.05.2018

Islannin Sigur Rós on palannut tuoreella julkaisulla, joka koostuu bändin vanhasta ja uudesta kamasta, tunnelmointivideomateriaalista, eikä lopu koskaan.

Liminal näkee Sigur Rósin ekosysteeminä. Se löytää yhteyksiä ja hämärtää rajoja valmiin taiteen ja tulevan taiteen välillä; täysin uuden musiikin ja vasta aluillaan olevien ideoiden välillä; 20 vuotta sitten tehtyjen biisien ja huomenna työstettävien yhteistyöprojektien välillä. […] Liminal haluaa viedä kuuntelijansa takamaille, ei missään olevan paikan kynnykselle; rajatilaan. Liminal tulee elämään digipalveluissa ’loppumattomana’ soittolistana, mikä tarkoittaa, että sitä rakennetaan lineaarisen ajan myötä koskaan täysin valmistumattomaksi, päättymättömän ideoinnin projektiksi.”

Tämä ”loppumaton soittolista” löytyy toki puhtaana musiikkilistana Spotifyn kaltaisista suoratoistopalveluista, mutta täyden kokemuksen saa vain videoversiosta, jossa mukaan mahtuu myös projektin visuaalinen puoli. Ainakin nykyisessä olomuodossaan alta löytyvä video toimii joko puhtaasti poikkitaiteellisena teoksena tai viime aikoina hyvin muodikkaana ASMR-kokemuksena.

YouTube video

Lisää luettavaa