Sini Yasemin toivoo ettet koske hänen kultaan ja kertoi myös nopeasti mitä kuuluu

Haastattelussa Sini Yasemin.

17.07.2020

Sini Yasemin julkaisi viime vuonna debyyttialbuminsa Nimeä mut uudestaan. Levyn jälkeen laulaja on julkaissut neljä singleä, joista uusimman Älä koita mun kultaa tänään.

Laulaja kertoi Rumballe tunnelmiaan debyytin tekemisestä ja myös tulevasta. Uuden biisin löydät jutun alta.

Viime vuonna julkaisit debyyttialbumisi. Millainen ajanjakso levyn tekeminen oli?
”Se oli sellaista fiilisten vuoristorataa. Kaikki oli vielä uutta ja super jännää. Innostuin uusista asioista tosi herkästi, mutta koin myös paljon takapakkeja, jotka vetivät vielä nuoren ja suht kokemattoman artistin-alun ajoittain tosi maahan.”

”Jonain päivinä koin kirjoittaneeni parhaimman biisini ikinä ja joinain taas musta tuntui, että en osaa mitään. Kuitenkin ne kaikki fiilikset onnistumisen tunteesta epätoivoon oli todella tärkeitä, sillä se millaista musaa haluan tehdä hahmottui mulle sen prosessin jälkeen ihan eri tavalla.”

Olet julkaisemassa pian toisen albumin. Mitä opit edellisestä levystä ja mitä on luvassa?
”Erityisesti opin antamaan itselleni anteeksi ja olemaan itseäni kohtaan armollisempi. Luovuus ei ole suoritus vaan tunne. Tunteita ei voi pakottaa ulos väkisin vaan niille täytyy luoda oikeanlainen ympäristö jossa ’purkautua’.”

”Tulevalla albumilla kuullaan rehellistä, riisuttua ja haavoittuvaista Sini Yaseminia. On aiheita, joista en ole aiemmin halunnut puhua biiseissäni, mutta tämän levyn tekeminen aukaisi mussa joitakin lukkoja. Kappaleet ikään kuin kirjoittivat itse itsensä. Kai niillä tunteilla oli sitten se oikeanlainen ympäristö ja hetki tulla ulos.”

Olet nyt julkaissut neljä sinkkua levyn jälkeen. Miten kappaleet nitoutuvat yhteen?
”Kaikki neljä kappaletta ovat toisistaan todella erilaisia. Sinkkuja valitessamme vallitsi selkeästi yksi teema. Mun rajun värikkäät erilaiset puolet. Mä oon sellainen tyyppi, josta voi löytää täysin eri kerroksia ja uusia puolia vaikka mut kokiskin tuntevansa hyvin.”

”Oon sellainen ’sipuli-ihminen’, hahah. Vähän hiljainen ja melankolinen vetäytyjä, toisaalta energinen huomion keskipiste, kova tai jopa empatiakyvytön, mutta kuitenkin äärimmäisen herkkä. Kaikki sinkut esittelevät näin ollen musta jonkin erilaisen puolen.”

Mitä kertoisit uudesta sinkusta?
”Älä koita mun kultaa on kesäisen leikkimielinen tarina kamppailusta mustasukkaisuuden tunteen kanssa. Kappaleessa ’kertoja’ kuvittelee tilanteita, joissa hän pesee kilpakosijan suusta flirttailevat kommentit saippualla ja tarttuu tätä tukasta.”

”Mustasukkaisuus on aina kiehtonut mua aiheena. Siitä on tosi vaikea kirjoittaa niin, että on samaan aikaan täysin rehellinen tunteistaan, mutta ei kuitenkaan luotaantyöntävä. Niimpä päätin lähestyä tätä aihetta itseironisen hauskalla ja leikkisällä tavalla. Jokainen meistä on joskus ollut lapsellisen mustis jostain turhasta aiheesta ja se on täysin normaalia. Tärkeintä on kuitenkin varmasti se tapa miten päättää asian kanssa toimia.”

”Niin, kuin kappaleessakin, on varmasti parempi jättää se kilpakosijan suun peseminen vain ajatuksen tasolle. Itse liputan rehellisen kommunikoinnin puolesta, jonka jälkeen asialle voidaan usein nauraa yhdessä.”

Lisää luettavaa