Snapchat lanseerasi uuden apurahan indie-artisteille – luvassa jopa 100 000 dollarin kuukausittaisia avustuksia

Somealusta haluaa auttaa nousevia, itsenäisiä artisteja.

Snapchat alkaa jakaa kuukausittaista avustusta itsenäisille artisteille, jotka tuovat omaa musiikkiaan somealustalle. Avustus voi olla parhaimmillaan jopa 100 000 dollarin eli reilun 98 000 euron suuruinen.

Sounds Creator Fund -lahjoituksen saamiseksi täytyy kuitenkin täyttää joitakin kriteereitä. Artistilla ei saa olla levytyssopimusta, ja musiikki täytyy jakaa palveluun DistroKid-jakelupalvelun kautta. Toistaiseksi avustuksia jaetaan vain yli 16-vuotiaille yhdysvaltalaisartisteille.

Avustussumma määräytyy muun muassa sillä perusteella, kuinka sitoutunut palvelun käyttäjä artisti on. Varietyn mukaan musiikintekijä voi ladata palveluun 20 kappaletta, joista jokainen voi tuoda korkeintaan 5000 dollarin avustuksen.

Avustuksen tavoitteena on antaa indie-artisteille lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta. Kun artistit ovat jakaneet musiikkiaan palveluun, kaikki Snapchatin käyttäjät voivat lisätä biisejä omiin julkaisuihinsa.

”Snap haluaa auttaa nousevia, itsenäisiä artisteja tuottamaan laadukasta sisältöä ja rakentamaan brändiään huomioimalla sisällöntuottajia, jotka ajavat trendejä ja ovat luomassa kulttuurillisia hetkiä, vaikka heillä ei olisi suurta seuraajamäärää”, yhtiö kommentoi Varietylle.

Lisää luettavaa