Snoop Dogg on ostanut Death Row -levymerkin

"Death Row is the label that pays me."

10.02.2022

Snoop Dogg on ostanut Death Row -levymerkin.

”Tämä on merkityksellinen hetki minulle. Tuntuu hyvältä omistaa lafka, jonka suojissa aloitin urani”, Snoop Dogg sanoo.

Viime vuonna 30-vuotisjuhliaan viettänyt Death Row on Dr. Dren, Suge Knightin, Dick Griffeyn ja The D.O.C:n perustama gangsta rap -levy-yhtiö, jolle levyttivät muun muassa 2Pac ja Nate Dogg. Snoop Dogg aloitti uransa vierailemalla Dr. Dren ikonisella The Chronic -levyllä, jonka Death Row julkaisi 1992. Snoopin debyytti Doggystyle (1993) lukeutui niin ikään Death Row’n ensimmäisiin albumijulkaisuihin.

Snoop lähti Death Row’lta vuonna 1998. ”Suge Knight on vankilassa, Dr. Dre on lähtenyt ja Tupac on kuollut. Jos jatkan täällä, joudun joko vankilaan, kuolen tai minusta ei tule mitään”, Snoop kommentoi tuolloin.

Death Row’n viime vuodet ovat olleet tuulisia: yhtiö teki konkurssin vuonna 2006, jonka jälkeen sen omistus on vaihtunut useita kertoja. Pari vuotta sitten huvitusta aiheutti suurempi kauppa, jonka osana Death Row’n omistus siirtyi lelumerkki Hasbrolle.

”En malta odottaa Death Row’n seuraavan vaiheen rakentamista”, Snoop sanoo.

Uutta musiikkia ei tarvitse odotella kauaa: Snoop Dogg julkaisee B.O.D.R. (Bacc on Death Row) -albumin sunnuntaina 13. helmikuuta eli samana päivänä kun hän esiintyy Super Bowlin puoliajalla.

Snoop Dogg saapuu konsertoimaan Suomeen syksyllä.

Lisää luettavaa