Suomalainen suosikkilaulaja ihmetteli natseja ja kritisoi hallituksen toimia – nyt hän kertoo Seposta

Samae Koskinen julkaisi jälleen uuden singlen.

11.04.2024

Samae Koskinen julkaisi viime viikolla ensimmäisen singlen tulevalta Mä näin unta että kaikki meni hyvin -albumilta. Levy ilmestyy 26. päivä huhtikuuta.

Toinen single ilmestyi tällä viikolla. Siinä missä ensimmäinen kappale Nyt on normaalia olla natsi kritisoi äärioikeistoa, ja kakkossinglellä katse kääntyi hallituksen leikkauksia ja yhteiskunnan henkistä ja konkreettista köyhtymistä kohtaan. Kolmannella singlellä Seppo katse kääntyy pienen ihmisen suuntaan.

Uudesta albumista Koskinen kertoo seuraavaa:

”Syksyllä 2023 mulla tuli mitta täyteen. Hallituksen äärioikeistokytkökset, urheilijoiden sikailuiden ympärillä vellova naisviha, luokaton etiketti nettikeskusteluissa ja ylipäätään saatanallisen kylmäävä ilmapiiri sai miettimään sitä, mitä itse teen ja miksi. Olin pysynyt visusti sivussa ottamasta taiteellani kantaa juuri mihinkään ja kirjoittanut kaiken arvoihini liittyvän rivien väliin. Yksi syy oli pelko, toinen halu miellyttää. Sitten aloin miettimään esikuviani: Bad Religion, Rage Against the Machine ja Bob Dylan olivat pistäneet minut aidosti pohtimaan omia valintojani ja arvojani. Miten kohtaan maailman, mitä valta on ja mitä se ihmiselle tekee. Päätin että teen lauluja, joissa otan kantaa. Kommentoin kylmyyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja vihaa.”

Uuden kappaleen minimalistisen videon on ohjannut Samae Koskinen itse. Katso video alta.

Lisää luettavaa