Suomalaisräppäri kuvasi musiikkivideon Tšernobylissä vain hieman ennen sodan alkua

Tomi Randomin Maailmanlopun tunnelmaa -kappale kertoo "nykyajan ilmiöistä".

04.03.2022

Salaliittoräppiä tekevästä Trilluminati-kokoonpanosta tuttu Tomi Randomi julkaisi musiikkivideon Maailmanlopun tunnelmaa -kappaleelleen. Video on kuvattu Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuusalueella Ukrainassa helmikuun toisella viikolla eli vain muutamaa viikkoa ennen Venäjän aloittaman hyökkäyssodan alkua.

”Ajatus oli kuvata video hienossa lokaatiossa”, Tomi Randomi kertoo ja sanoo sodan uhkan luoneen jännitteen paikan päällä.

”Lensimme Kiovaan ja jatkoimme siitä ydinsuojelualueelle autolla. Hermostuneisuus paistoi paikallisista, mutta muuten kaikki vaikutti tuolloin vielä melko normaalilta. Ajatus sodasta tuntui tuolloin vielä jotenkin kaukaiselta, eikä siihen halunnut todellisuudessa uskoa. Se ei ollut historian ensimmäinen musiikkivideo, joka siellä on kuvattu, mutta todennäköisesti viimeinen hetkeen.”

Maailmanlopun tunnelmaa -kappale on julkaisu jo vuosi sitten, joten se ei suoranaisesti ota kantaa sotaan Ukrainassa, vaikka räppärin mukaan allekirjoittaakin vallitsevan tunnelman.

”Kappale pohdiskelee nykyajan toivottomuutta poliittisten vastakkainasettelujen sekä huolta herättävien globaalien ilmiöiden näkökulmasta”, Tomi Randomi sanoo.

Katso Pekka Keräsen ohjaama ja Anttu Koistisen tuottama ja kuvaama musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa